Digidexo.com

Formålet med emballasje

Formålet med emballasje


I dag er nesten alt kommer i en pakke. Enten du tenker på mat, post, møbler eller klær, de er alle pakket på noen måte. Til tross for at returselskapene sliter med å samle og ødelegge emballasjeavfall som skader vår planets, emballasje er fortsatt brukes i store mengder og varianter, som det er den eneste måten å opprettholde vare trygt for bruk.

Hovedhensikten

Hovedformålet med emballasje er å beskytte varene. Den mer beskyttelse krever et produkt, er de mer komplekse emballasjen. Emballasjen er ment å beskytte mot enhver form for skade (som forurensning, vær skader, riper, deformasjon, korrosjon og brudd). Emballasje også beskytter varene mot tyveri. Noen emballasje er et par ganger større enn de verdifulle produkter den inneholder å gjøre det vanskelig for tyver å skjule produktet og ta den ut av butikken. Også en konvolutt beskytter et brev fra å bli lest av andre.

Food Protection

Mat må veldig godt beskyttet for å være trygt for oss å spise den. Mest brukte typer emballasje for mat er kartong bokser, plastposer, plastbeholdere, metallbokser, skum bokser og glassflasker og krukker. Inne emballasje, er mat beskyttet mot insekter, forurensning, håndteringsskader, deformasjon og miljømessige påvirkninger som kan endre dets egenskaper. Forseglede metallbokser konservere mat og holde den spiselige for en lengre tidsperiode. Skum containere er gode isolatorer og å opprettholde en viss temperatur.

Beskyttelse under transport

Under transport, kan produkter bryte, skrape eller deformere, men emballasjen gjør at de når sin destinasjon intakt. Uten emballasje, ville det være vanskelig å transportere skjøre gjenstander uten å bryte dem. Flere typer av emballasje beskytter varene under transport, avhengig av hvor verdifull og skjøre produkter er. Det mest vanlige system som benyttes er demping, ved hjelp av film, skum og papirputer som bobleplast, oppblåste sekker, øyeblikkelig skum, oppblåst styrofoam og papir (systemet er lik det som ble brukt til å lage tabletter, puter, men materialet som brukes er av papir; for mer informasjon se PackTiger).

Beskyttelse under lagring

Emballasje bidrar til å beskytte varer under lagring. Mens lagret, kan produktene bli påvirket av vær og støv. Også for å spare bod, kan du stable dem oppå hverandre. Trykket kan deformere de varer, men i en egnet innpakning, vil dette ikke skje. Du kan stable spesielle gjenbrukbare oppbevaringsbokser eller kaste dem mens tomt for å spare bod. Også, for å forhindre rust, er metallvarer innpakket i antikorrosjons materiale under lagring.

Andre formål

De fleste typer emballasje kan skrives ut. Dette tillater bedrifter å annonsere og hjelper forbrukerne å finne ut detaljer om innholdet.

Du bruker også emballasje for gaver. En vakker fargerike innpakningspapir og bånd bue gjør noen nysgjerrig på hva som er inni.