Digidexo.com

Vaskulitt & Ear Pain

Betennelse av blodkar, eller vaskulitt, senker blodstrømmen i kroppen. Øresmerter kan oppstå når blodårene i nese, hals og nakke blir påvirket av vaskulitt. Øret smerte kan også være et resultat av en infeksjon eller en annen medisinsk tilstand. Det er viktig å søke legehjelp når du opplever øresmerter eller har symptomer på vaskulitt. Hvis en ørebetennelse forblir ubehandlet, kan hørselstap være permanent. I tillegg kan ubehandlet vaskulitt føre til dødsfall.

Vaskulitt

Vaskulitt er en betennelse i blodårene, som er ansvarlig for transport av blod gjennom kroppen. Vaskulitt fører til at blodårene til å være smalere, og dermed redusere blodstrømmen gjennom dem. Den mangel på blod kan resultere i skade på organer og i noen tilfeller død. Det finnes mer enn 10 forskjellige typer vaskulitt. Vanlige årsaker til vaskulitt inkludere infeksjon, kreft og immunsystemsykdommer.

Symptomer

Generelle symptomer på vaskulitt er tretthet, feber, vekttap, muskelsmerter, leddsmerter, manglende appetitt, nummenhet og svakhet. Avhengig av hvilken type vaskulitt, kan andre symptomer også være til stede, slik som røde flekker på huden, hudlesjoner, utslett, nedsatt syn, hodepine og pustevansker.

Wegeners granulomatose

Wegeners granulomatose er en type vaskulitt som påvirker blodårene i nese, hals, bihuler, lunger og nyrer. Det er preget av ørebetennelse, kortpustethet, nasal stuffiness, neseblod, kronisk bihulebetennelse og øresmerter.

Øresmerter

Ear smerte, ofte referert til som en øreverk, refererer til en hvilken som helst smerte i den ene eller begge ørene. Smerten kan være skarp, kjedelig eller forårsake en brennende følelse. Fluid og trykkoppbygging er vanlige årsaker til øreverk, særlig hos barn, ifølge MedlinePlus Medical Encyclopedia. Øresmerter kan også være et symptom på en ørebetennelse. Tanninfeksjon, bihulebetennelse, kjeveledd syndrom (TMJ), overdreven ørevoks og og leddgikt i kjeven kan også forårsake øresmerter.

Advarsel

Ear smerter forårsaket av en infeksjon venstre ubehandlet kan føre til hørselsskader eller tap. Diskuter noen øresmerter du opplever med legen din. I tillegg kan vaskulitt føre til døden hvis venstre ubehandlet.