Digidexo.com

Zyrtec bivirkninger på prostata

Zyrtec er en over-the-counter antihistamin som behandler allergier av de øvre luftveiene. Den aktive komponent er cetirizinhydroklorid, en H1-reseptor-antagonist som hemmer produksjonen av histaminer. Pasienter med prostatakjertel problemer bør unngå å ta Zyrtec-D formulering

Indikasjoner

Zyrtec brukes til å behandle sesongallergisk rhinitt forårsaket av pollen, ragweed, dyr dander, støvmidd og muggsopp. Det er også effektiv for behandling av nysing, rhinorrhea, kløe, og rive og rødhet i øynene.

Zyrtec-D

Zyrtec-D kombinerer 5 mg cetirizin hydroklorid med nesespray pseudoefedrin-hydroklorid (HCI), en vasokonstriktor middel. Alvorlige bivirkninger forbundet med pseudoefedrin HCl inkluderer vannlating problemer.

Bivirkninger av pseudoefedrin HCI

Bivirkningene av pseudoefedrin HCl omfatter svimmelhet, oppstemthet, hallusinasjoner, svimmelhet og problemer med vannlating.

Zyrtec-D og prostata

Pasienter med en forstørret prostata bør unngå å bruke Zyrtec-D på grunn av pseudoefedrin-HCl, som har en virkning på vannretensjon. Pasienter som har problemer med vannlating også bør ikke ta Zyrtec-D.

Forstørret prostata og Antihistaminer

Pasienter med en forstørret prostata eller som har problemer med vannlating kan trygt ta regelmessig Zyrtec, som mangler decongestant. De kan nyte de påviste fordelene av antihistamin cetirizinhydroklorid.