Digidexo.com

Hvordan du kan overvinne frykten for å snakke med fremmede

Frykt for å snakke med fremmede er en form for sosial fobi, som er frykt for sosiale eller ytelse situasjoner. Det fører til at du blir engstelig når du står overfor en situasjon som innebærer å kommunisere med, eller gjøre noe foran, folk, spesielt hvis folk er fremmede. Snakke med fremmede er en nyttig ferdighet i våre liv og våre karrierer, så lære å håndtere frykten er viktig. Det er strategier du kan bruke for å hjelpe deg å komme over frykten for å snakke med fremmede og gjøre disse situasjonene enklere og mer behagelig.

Bruksanvisning

Hvis du vet at du kommer til å være i en sosial situasjon, ta deg tid på utseendet ditt for å føle godt om deg selv. Dette krever ikke dressing til niere eller ha full hår og makeup på hver gang du forlater huset. Være rent, ryddig, og preparerte. Kanskje bære en favoritt skjorte, en skvett parfyme eller en favorittfarge for et løft.

Innse at du er ikke den eneste. Frykt for offentlige taler rangerer nummer én på de fleste lister over fobier. Den fremmede du snakker til er trolig like redd for deg som du er av ham.

Erkjenne at folk er mye likt. Finn eller forestille seg et poeng av likhet mellom deg og den andre personen. Dette vil minske fremmedhet og gjøre det lettere å snakke med henne.

Slipp antagelsen om at du blir dømt. Oddsen på at personen du snakker med er fokus på at ketchup du sølt på skjorten til lunsj er mye mindre enn du tror. Dessuten har ingen er perfekte, og alle har vært der før seg selv.

Ikke anta avvisning og la det stoppe deg fra å være den første til å si hei. Oddsen for at du vil bli ignorert eller våre oppgaver er langt større i hodet enn de er i virkeligheten.

Utvikle en liste over åpent spørsmål å spørre når du si hei. Alle føler nervøs under vanskelige stillhet, så skape samtale ved å spørre et spørsmål som krever mer enn en ett ord svar. Du vil sannsynligvis lære nok fra svaret for å kunne gjøre en kommentar eller et annet spørsmål etterpå.

Lytt aktivt, bruker begge øynene og ørene. En vellykket samtale innebærer at du gjør mye mer lytting enn å snakke. Hvis en person føler seg "hørt", han er mye mer villig til å være åpen og snakke. Husk å smile, nikke og gi tegn på at du er betalende oppmerksomhet.

8. Øv ofte. Begynn i det små, smile og si "Hei, hvor er du?" til folk du se regelmessig, men vet ikke personlig, som en kassa person eller bank teller. Bygge opp en samtale til en bit om gangen. Små suksesser øke selvtilliten din og gjøre det enklere å gå lenger og være dristigere.