Digidexo.com

Hvordan forholde seg til noen som skjærer seg selv

Hvordan forholde seg til noen som skjærer seg selv


Når noen vi kjenner engasjerer seg i selvskadende atferd, er det svært vanskelig å forstå og forholde seg til og kan ofte føre til en følelse av hjelpeløshet for venner og familie. I tillegg til selv-skjæring, kan andre former for selvskadende atferd inkluderer punching seg selv eller andre ting, brenne seg med sigaretter eller lightere, trekke ut håret, poking seg eller bryte bein. I stedet for å lure på hva de skal gjøre, ta praktiske skritt for å hjelpe noen som kutter seg selv.

Bruksanvisning

•  Utdanne deg selv. Jo mer du forstår og er i stand til å føle med den personen å skade seg selv, jo mer kan du effektivt være der for dem. Når forskning, prøve å holde fast med ressurser som er skrevet av noen med medisinsk legitimasjon eller førstehånds erfaring, og være realistisk med hensyn til effekten du vil ha. Til syvende og sist er det opp til den personen til å søke og motta hjelp, og det er ingenting du kan gjøre eller si for å gjøre det skje.

Kvitter personligheten € ™ s smerte. Ifølge SAFE Organization (Selv misbruk slutt Ends), selv injurers rapporterer at årsakene til skjæring og andre skadelige atferd ikke inkluderer følelsen forstått, følelse tom, føle seg ensom eller som en måte å slippe smerten de er i. Uansett om det er en situasjon du kan forholde seg til eller ikke, anerkjenne deres smerte viser dem at det er virkelig for noen andre, og at de dona € ™ t har til å håndtere den alene.

Be personen til å snakke med noen de stoler på. Behandlinger for denne type atferd kan variere fra poliklinisk behandling til innleggelse på sykehus, men for å komme til det punktet, må personen skade seg selv være villig til å snakke med noen og møte deres situasjon.

Tilby måter å øke selvtilliten. GirlsHealth rapporterer at selvfølelse kan være en stor bidragsyter til selvdestruktiv atferd, så hjelpe noen øke sin selvfølelse kunne i det minste peke dem til gjenvinning. Aktiviteter som frivillig arbeid i samfunnet, lære nye håndverk eller ferdigheter, øve si positive ting om deg selv høyt eller annen aktivitet som til slutt fører til positive selv tenkning eller setter fokus på noe mer globalt kan øke selvtilliten.

Identifisere spesielle stressfaktorer og bidra utforske ulike mestringsmetoder. Selv når noen gjør bedre, stress kan være et tilbakeslag mentalt og fysisk. Pinpointing de konkrete tingene som setter noen av kan gi mulighet til å velge en alternativ metode for å kutte for å mestre. Noen mestringsmetoder inkluderer trener, jobber med noe hyggelig eller snakke med noen.