Digidexo.com

Non Farmakologisk behandling for angst

Mennesker utviklet en "fight or flight" stressrespons til å takle de fysiske trusler av en angriper eller rovdyr. Når som respons utløses av dagens trusler som ubetalte regninger eller et familiemedlemmers sykdom, kan kroppen bli værende i en pågående tilstand av uløste angst, noe som fører til en rekke alvorlige medisinske problemer. Mange legemidler er foreskrevet for behandling angst, men hver har potensielle bivirkninger, og legemet ofte justeres til medisiner etter en viss periode. Ikke-farmakologisk behandling kan redusere eller eliminere overdreven angst uten bruk av reseptbelagte medisiner.

Konfrontere Problem

Når angst er basert på en kjent situasjon, vil for eksempel truende ubetalte regninger, konfrontere problemet og bryting det inn håndterlig form gå en lang vei mot å lindre stress. Letting uåpnede regninger konvolutter hoper seg opp på disken vil bare øke angst, men å kontakte en kreditt rådgiveren og få selvhjelpsbøker om å sette et budsjett vil gjenopprette en følelse av kontroll. Felles angst avtar som en følelse av kontroll reduserer oppfatningen av trusselen. Selv om mange stressfaktorer ikke kan fjernes, som et familiemedlem som lider av en alvorlig sykdom eller skade, få mer kunnskap om emnet, og utarbeide en plan for å gjøre alt som med rimelighet kan gjøres vil bidra til å lindre nivået av angst forårsaket.

Diversion

Angst kan lett bli en selvforsterkende loop. Selv om angst springer ut fra et fly-eller-kamp svar, kan det også effektivt emosjonelt immobilisere lider slik at de fryser, som en kanin skjuler fra en predator i stedet for å kjøre bort. Hyggelige avsporing som en biltur eller en film utflukt kan stoppe angst lidende fra grublet hennes angst lenge nok til å la kroppen bryte den stress syklus. Det kan være vanskelig å bryte gjennom angst forårsaket treghet å hodet ut døren, men selv en kort frist fra konstant bekymring kan tillate kroppen å starte avslappende og healing. En morsom avveksling som hever latter kan være spesielt effektiv; ordtaket om latter er den beste medisin er velbegrunnet i medisinsk vitenskap.

Trening

I antikken, at menneskelig flight-or-kampen respons endte i lettelse og spenning etter at personen ble kjørt bort fra lade bjørn eller kjempet lade villsvin inn i en suppe potten. Motion er kroppens naturlige reaksjon på stress, og mye angst kan lindres ved å flytte. Ifølge Mayo Clinic personalet, reduserer 30 minutter med trening tre til fem dager i uken vesentlig symptomer på depresjon og angst, og til og med mye mindre mengder trening produsere gunstige ikke-farmakologiske resultater. Angst kan skape hindringer for å komme i gang på et treningsprogram, men tar små skritt, søker støtte fra helsepersonell og venner eller familiemedlemmer, og feire positive tiltak kan føre til etablering av angst-lindrende mosjonsvaner.