Digidexo.com

Doseringsinhalatorer Vs. Nebulizers

Astma behandles med både kortsiktige og langsiktige symptomdempende midler, inkludert visse typer inhalatorer og nebulizers. Enten man er mer effektiv enn den andre blir behandlet av medisinsk fagpersonell. Men bunnlinjen er at begge doseringsinhalatorer og nebulizers er vanligvis kalles for i ulike situasjoner.

Funksjon

Doseringsinhalatorer kontrollere mengden av medisiner du inhalerer på en gang, og medisinen er utlevert raskere enn gjennom nebulizers, ifølge kidshealth.org. Nebulizers dispensere en kontinuerlig strøm av medisiner inn i lungene før du slår av maskinen.

Bruksområder

Doseringsinhalatorer er et populært valg for folk som ønsker rask lindring fra sine astma flare-ups, og er ofte brukt av astmatiske idrettsutøvere. Nebulizers blir ofte brukt på sykehus for luftveissykdommer, men kan også brukes hjemme for kontroll av astmasymptomer.

Fordeler

Doseringsinhalatorer er reisevennlige, som de bruker separate dispensere som ikke krever noe elektrisk kraft. Nebulizers krever elektrisitet, men er populære i sykehus, i henhold til rtmagazine.com, på grunn av deres tilpasningsevne med forskjellige medikamenter og grensesnitt.

Teorier / Spekulasjoner

Den aafp sier at selv om nebulizers kan dispensere mer medisiner på en gang, er det ingen vitenskapelige bevis for at de er mer effektive enn doseringsinhalatorer. Også, forstøvere er dyrere og har høyere risiko for bivirkninger.

Forholdsregler

Ifølge aafp, kan nebulizers forårsake skjelvinger og angst. Spør legen om hvilken metode som er best for deg.