Digidexo.com

Fakta om Serotonin

Signalstoffet serotonin påvirker mange flere aspekter ved kropp og sinn enn først antatt. Ofte forbundet med depresjon, kan nivåer av seretonin sikkert påvirke humøret, men det kan også påvirke slike intrikate funksjoner som søvnregulering, persepsjon, kroppens temperaturregulering, kognitiv atferds eksempel beslutningstaking evner og energi. Denne listen er på ingen måte komplett, og med hver dag, er forskerne finne ut mer om serotonin.

Sleep forordning

I Den 6. juni 2006 utgaven av Current Biology, forskere Quan Yuan, William Snekker og Amita Sehgal ved University of Pennsylvania presentere sine bevis for at serotonin ikke bare påvirker mengden søvn innhentet, men kvaliteten også. Forskerne valgte bananflue, også kjent som Drosophila melanogaster, fordi den har minst komplekse nervesystemet som gjorde dem i stand til å svare på spørsmål om søvn og serotonin nivå som ville være vanskeligere å ta i en mer kompleks art.

Sensory Perception

Serotonin er funnet å påvirke sensorisk persepsjon. Dette faktum er støttet av symptomer og funn vedrørende autisme. Barn med autisme produsere mer serotonin enn nødvendig, men deres hjerner ikke syntetisere eller sette serotonin til riktig form for funksjon. Barn med autisme er kjent for å bare være i stand til å oppleve en form for sensorisk reaksjon på en tid siden deres hjerner kan ikke riktig bruke bygget opp serotonin. Serotonin er kjent for å hjelpe til med sensoriske funksjoner som syn, lyd, smak, lukt og føle og med reaksjoner på dem.

Humør og depresjon

Lave nivåer av serotonin er oppkalt den skyldige i mange sykdommer, det viktigste som blir depresjon. Serotonin slippe lavt når mennesker blir møtt med store mengder stress. Lave nivåer av serotonin da føre til depresjon og humørforstyrrelser fordi hjernen ikke lenger kan regne med tilstrekkelig nivå av serotonin å hjelpe dem å bekjempe stress, angst og humørsvingninger. Tap av appetitt, negativ selvoppfatning, søvnmangel og tretthet er alle Surefire tegn på lavt serotonin nivåer. Uten det folk begynner å fungere unormalt, mister evner som bivirkningene forverres, og bli mer utsatt for psykiske lidelser.

Mat og Serotonin

Serotonin er en nevrotransmitter som legemet faktisk gjør seg fra aminosyren tryptofan. Ved inntak av matvarer med tryptofan i dem, kan mennesker naturligvis øke sine nivåer av serotonin og høste fordelene av høye nivåer som heving i kvaliteten på søvn, libido og humør. Serotonin er kjent for å bli funnet i matvarer som brød, pasta og godteri. Men ikke alle av disse matvarene er spesielt sunt eller hjelp i vekttap. Sunne valg er kalkun, black eyed-peas, svart og engelske valnøtter, mandler, sesamfrø eller gresskarfrø, og cheddar, gruyere eller sveitsisk ost, hele korn, ris og andre meieriprodukter. For kvinner, disse retningslinjene er spesielt meningsfylt siden østrogenproduksjonen er knyttet til serotonin. Når østrogennivået faller, så gjør serotonin som kan føre til mange psykiatriske og helse endringer.

Konklusjon

Serotoninâ € ™ s kobling til regulering av visse funksjoner er fortsatt ukjent; Men mange nå se forskjellen forårsaket ved å heve eller senke serotoninnivået. Det er en viktig nevrotransmitter, og hvis de ikke håndteres riktig av kroppen, kan også føre til at det å begynne å stenge ned. Sørg for at du får serotonin i sunne måter og ha årlige helsesjekk med en lege for å sikre maksimal helse og serotonin-nivå regulering.