Digidexo.com

Hva er Vasomotor rhinitt?

Vasomotorisk rhinitt, også kjent som nonallergic rhinitt, er betennelse i slimhinnen i nesen. Forårsaker symptomer som ligner høysnue, men uten den allergiske reaksjonen, er vasomotorisk rhinitt et vanlig problem som er mer irriterende enn faktisk skadelig.

Årsaker

Årsaker til vasomotorisk rhinitt er mange. Triggere kan inkludere røyk, støv, kjemiske røyk, stress, endringer i været, krydret mat, alkohol og visse medisiner.

Symptomer

Nysing, lunger og rennende nese er de viktigste symptomene. Disse kan vare i timer, dager eller år. De kan være kroniske eller kommer og går.

Behandling

Hjem behandling ved hjelp av luftfuktere for milde symptomer på vasomotorisk rhinitt gir resultater. Fuktighet kan bidra til å løsne opp slim. Medisiner eller kirurgi er indisert i mer alvorlige tilfeller.

Forebygging

Det er ofte ikke mulig å sikre deg at vasomotorisk rhinitt. Men unngå at det utløser kan bidra til å redusere symptomene.

Betraktninger

Personer med alvorlige symptomer bør se sine leger. Folk som medisiner ikke klarer å gi lindring eller forårsake plagsomme bivirkninger bør også rådføre seg med helsepersonell.