Digidexo.com

Formålet med Puste Barrierer

Formålet med Puste Barrierer


Formålet med puste barrierer, også kalt HLR masker eller lommemasker, er å legge til rette for mer effektive, steril ytelsen til munn-til-munn-metoden og HLR. En førstehjelpsarbeider kan betjene denne bærbare verktøyet med en hånd, mens den andre fri til å holde offerets hode på plass for å sikre mest mulig effektiv gjenoppliving prosedyre.

Funksjon

En førstehjelpsarbeider bruker en pust barriere for å etablere en forsegling rundt offerets nese og munn, noe som er avgjørende for å korrigere gjennoppliving praksis, og for å lede pust inn i offerets munn via en enveis, sterilt rør. Noen puste barrierer ha et inntak der en paramedic kan legge ren oksygen inn i blandingen til bedre at offerets puste.

Typer

Den mest grunnleggende og bærbar godkjent puste barriere er en flat ansiktsmaske --- eller ansiktsskjerm --- som kan pakkes liten nok til å passe på en nøkkelring. Dette er en en-bruk barriere. En annen type barriere er pustemasken lommen, som gir en tykkere barriere mellom offerets og redningsmann ansikter. En maske er ofte hjerte-formet, med den spisse siden er utformet for å passe over offerets nese for å forsegle den, og den brede siden dimensjonert til å passe over munnen. Disse typer barrierer noen ganger har en fjernbar, engangs munnstykke, noe som betyr at pusterøret alltid er sterilt. Mange puste barrierer er utstyrt med et filter som fanger væsker og sekreter for avhending. Andre lommemasker, laget for engangsbruk, er helt disponibel.

Funksjoner

Det viktigste trekk ved et puste barriere er den enveisventil gjennom hvilken livredderen leverer oksygen til offeret ikke puster, men en hvilken som helst retur av luft fra offerets. Dette beskytter redningsmann fra virus eller bakterier i offerets munn og luftveier. Disse maskene som har utskiftbare filtre i pusterøret gi offeret lignende beskyttelse mot smittsomme bakterier.

Historie

Den avdøde Dr. Peter Safar, en aktivist for HLR trening som grunnla International Resuscitation Research Center i 1979 ved University of Pittsburgh School of Medicine, oppfant puste barriere maske.

Expert Insight

Mens Røde Kors førstehjelp og badevakt opplæring manualer offisielt anbefale at redningspersonellet bruke en puste barriere når administrere HLR eller munn-til-munn-metoden, understreker de at hvis en lommemaske ikke er for hånden, må rednings gå videre og gi førstehjelp uten bruk av en maske. Dette er fordi risikoen for å miste et offer ved å ikke gi eller forsinke førstehjelp er langt større enn den minimale risikoen for redningspersonellet fange en sykdom fra direkte kontakt med offeret.