Digidexo.com

Hvordan få bedre holdning

Hvordan få bedre holdning


Sank skuldrene, en løs kjerne og låste knær er alle former for dårlig holdning. Dårlig holdning kan resultere fra dagligdagse aktiviteter som sittende, kjøring, stående, arbeider ved en datamaskin, gå og sove. Det er lett å falle inn i dårlige holdning vaner - mens opprettholde god holdning krever en bevisst innsats. Heldigvis er det alltid mulig å endre din holdning til det bedre. Innlemming bedre holdning praksis i din daglige rutine er nøkkelen til å få god holdning.

Bruksanvisning

Riktig Standing Posture & Exercise

En praksis god holdning mens du står. Justere dine ører, skuldre, hofter, knær og ankler. Hold brystet høyt og trekke inn magen og baken. Hold skuldrene avslappet og tilbake. Slapp knærne og balansere vekten jevnt på begge føttene.

Unngå iført høyhælte sko regelmessig. Wear støttende fottøy og plassere en gummi matte under føttene dine når du står i lange perioder. Unngå iført tunge poser på den ene skulderen mens du står. Bruk poser med brede stropper som er slitt på skrå over brystet og ryggen.

Utfør regelmessig mosjon for å fremme god holdning. Effektive øvelser inkluderer turgåing, svømming og sykling for å pleie kroppen din. Utfør styrke øvelser regelmessig for å styrke din kjerne og ryggmuskulaturen. Disse inkluderer abdominal crunches, planker og bro-ups.

Riktig sitte & Sleeping Posture

Sitt med ryggen hardt mot en stol. Plasser en liten pute eller et sammenrullet håndkle bak korsryggen hvis det er nødvendig. Plasser føttene flatt på gulvet og holde knærne nivå med hoftene. Bruk en liten fot krakk til rekvisitt føttene hvis det er nødvendig. Strekk toppen av hodet mot taket og litt brette haken. Hold skuldrene i en avslappet stilling og nakken og øvre del av ryggen rett.

Sitt rett med ører, skuldre og hofter justert. Veksle mellom lener seg fremover med rett rygg og sitter tilbake som musklene begynner å bli trett. Bruk baksiden av stolen som støtte for å lette ryggmuskulaturen.

Flytt deg ofte når du sitter å opprettholde riktig holdning. Ta en pause hver halvtime når du sitter i en stol for lengre perioder. Ta to minutter til å strekke seg, stå eller gå. Unngå ubalanserte positurer mens du sitter. Ikke kryss bena, magert til den ene siden, hunch skuldrene eller bøye hodet.

Bruk ergonomiske verktøy som hjelper deg komfortabelt opprettholde god holdning. Disse inkluderer fotbrett, rygg støtter og en liten pute eller håndkle plassert bak ryggen din mens du sitter eller kjøring. Plasser skjermen slik at senteret er i øyehøyde for å unngå å ty til feil holdning når du arbeider. Bruk høyttalertelefonen eller holder telefonen i hånden fremfor cradling det med hodet og skulderen når du snakker.

Sov på siden eller på ryggen i stedet for magen. Plasser en pute under knærne når du ligger på ryggen. Plasser en pute mellom knærne når du ligger på din side. Bruk en pute som gjør at hodet for å hvile i tråd med resten av kroppen din.

Tips og advarsler

  • Når han går, holde hodet opp og justert med kroppen din. Ikke skyv hodet fremover mens du går. Hold øynene rett frem og skuldrene på linje med kroppen din.