Digidexo.com

Forskjeller mellom Melasma & ochronosis

Forskjeller mellom Melasma & ochronosis


Melasma og ochronosis er to forskjellige typer hudsykdommer, både forårsaker misfarging i huden. Men ikke likhetene mellom de to lidelser ikke strekke seg mye lenger utover farge. Selv om melasma og ochronosis kan klassifiseres som arvelig, melasma er kjent for å være forårsaket av flere andre faktorer i tillegg.

Årsaker

Mens ochronosis er diagnostisert som følge av en defekt i HGD genet (eller homogentisate 1,2-dioxygenase genet, ansvarlig for å gi instruksjoner på etablering av et enzym kalt homogentisate oksidase, et stoff aktiv først og fremst i lever og nyrer), årsaken til melasma er mindre spesifikke. Mens melasma forekommer oftere hos de med en familie historie av lidelse, oppstår hudens tilstand primært hos gravide kvinner og kvinner som tar piller eller andre hormonelle rettsmidler. Soleksponering, reaksjoner på tilsatt badeprodukter og etnisiteter av mørkere hudtoner er alle faktorer i tillegg. Ochronosis er samlingen av symptomer forårsaket av alkaptonuria, en genetisk tilstand der kroppen ikke klarer å bryte ned aminosyrer tyrosin og fenylalanin. Som et resultat, bygger seg opp inne homogenistic syre hudvev (på grunn av feil i homogentisate oksidase-enzym), mens overskytende evakueres gjennom urinen.

Utseende

Med melasma, brun til grå flekker danne primært på ansiktet (selv om forekomster kan resultere på armene i tillegg). Med ochronosis, misfarging av huden varierer fra blå til svart og forekommer hovedsakelig rundt ørene. Mens misfarging av huden er spesifikk for melasma, flere symptomer følge ochronosis. Øynene kan bli misfarget i tillegg og leddgikt kan forverres (bein blir misfarget samt syre kommer inn i vev).

Behandling

Melasma kan forsvinne av seg selv, spesielt med kvinner i svangerskapsavbrudd eller opphør av piller eller hormonelle behandlinger. Hvis melasma ikke avstå, en rekke behandlinger er tilgjengelige. Disse behandlingene inkluderer hudkremer, kjemisk peeling, laser behandlinger, solbeskyttelse eller andre foreskrevne medisiner. Ochronosis er vanskeligere å behandle som alkaptonuria er en livslang, uhelbredelig sykdom. Selv om begge foreldrene må ha HGD defekten for å gi det videre til nyfødte, de diagnostisert med alkaptonuria (ochronosis) har flere behandlingstilbud, spesielt hvis oppdaget tidligere i livet. En lav-proteindiett reduserer inntaket av aminosyrer og dermed reduserer mengden av homogenistic syre som produseres. Vitamin C har også blitt funnet å redusere oppbygging av syren inne i kroppen. En regulert diett tidligere i livet kan redusere hyppigheten av komplikasjoner senere. Komplikasjoner kan være alt fra leddgikt eller nyrestein til hjerte eller koronarsykdom.