Digidexo.com

Tegn på periodontal sykdom

Tegn på periodontal sykdom


Periodontale sykdommer er typer av bakterielle infeksjoner som kan ødelegge tannkjøttet og alle omkringliggende vev i munnen. Periodontale sykdommer kan være mild, så som gingivitt eller bli alvorlig og føre til avanserte periodontitt. Hvis du lar periodontal sykdom gå ubehandlet, vil bein rundt tennene begynner å løse seg opp. Som et resultat av tap av tenner alltid forekommer. Ifølge University of Maryland Medical Center, kronisk betennelse i tenner (som et resultat av sykdom) forårsaker omtrent 70 prosent av voksen tann tap.

Gingivitt

Gingivitt er den mildeste formen for periodontal sykdom. Gingivitt fører til hevelse i tannkjøttet, og hvis sykdommen forblir ubehandlet, kan det føre til mer alvorlige komplikasjoner, som for eksempel periodontitt. Som et resultat, kan du utvikle varige skader på tennene og kjeven. Ifølge Mayo Clinic, kvinner som er gravide og har periodontitt har en høyere forekomst av å føde for tidlig fødte barn enn kvinner uten sykdommen.

Gingivitt Symptomer

Den første indikatoren på gingivitt er blødende tannkjøtt når du pusser tennene. Selv den minste mengde press på tannkjøttet kan forårsake blødninger. Gingivitt kan også føre til at tannkjøttet til å bli myk, og tannkjøttet kan være øm å ta på. Sunt tannkjøtt er rosa i utseende. Men når du har gingivitt, tannkjøttet begynner å endre til en mørkere rød. Pusten kan utvikle en stygg lukt. Ifølge Mayo Clinic, bør du se en tannlege hvis tannkjøttet bli puffy, mørke rød og utvikle blør lett.

Periodontitt

Periodontitt er en infeksjon som kan føre til tap av tenner. Ifølge Mayo Clinic, kan periodontitt sette deg i en "økt risiko for hjerteinfarkt, hjerneslag, eller andre alvorlige hjertesykdommer." Når en person utvikler periodontitt, er det et resultat av dårlig hygiene.

Periodontitt Symptomer

Periodontitt begynner med hovent tannkjøtt, veldig rød eller lilla tannkjøtt, ømme tannkjøttet eller tannkjøtt som begynner å trekke vekk fra tennene. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, vil mellomrom utvikle seg mellom tennene, vil pus danne mellom tannkjøtt og tenner, og tennene kan løsne. Andre symptomer er dårlig ånde, en dårlig smak i munnen og en forskjell i måten tennene føler når du bite ned.

Forebygging / løsning

For å hindre periodontal sykdom, må du ta i bruk en god munnhygiene rutine. Du bør pusse tennene minst to ganger om dagen og floss en gang om dagen. Ifølge Mayo Clinic, er det bedre å børste etter hvert måltid eller snack. Børsting bør ta 1 til 2 minutter, mens tanntråd bør ta 2 til 3 minutter. Tanntråd før pusse tennene er bedre, siden tanntråd fjerner eventuelle matrester og bakterier. Du bør også ha tennene profesjonelt rengjort av en tannpleier hver 6 til 12 måneder, med mindre du allerede har utviklet tegn på tannkjøttsykdommer. Hvis du har tidlige tegn på periodontal sykdom, bør rengjør gjøres oftere (ca hver tredje måned).