Digidexo.com

The History of Independent Nurse utøvere

The History of Independent Nurse utøvere


En sykepleier utøver, eller en NP, er en sykepleier som gis privilegier vanligvis reservert for leger. NPs kan diagnose sykdom eller tilstander, skrive resepter og administrere behandlinger. Sykepleier utøvere er lisensiert til å praktisere på tvers av USA. NPs jobbe i klinikker, helse avdelinger, sykehus, sykehjem og helse vedlikehold organisasjoner. Stillingen oppsto på 1960-tallet. I dag er det mer enn 300 NP studieprogrammene og om lag 120.000 praktiserende Nurse utøvere i USA gi omsorg til millioner av amerikanere i dag, ifølge World of Nurse utøvere hjemmeside.

Forskjellen mellom NPs og MDs

Leger primært fokus på diagnose og behandling, mens sykepleier utøvere har en tendens til å være mer helhetlig med fokus på forebygging. En vanlig misforståelse er at NPs er "leger under utdanning." Sykepleier utøvere har tatt på mange av de som allerede er reservert for leger ansvar, men sykepleie forblir deres hovedfokus. En sykepleier utøveren er en sykepleier som har en mastergrad i sykepleie med sertifisering fra American Academy of Nurse utøvere. NPs ikke har en medisinsk grad. Sykepleier utøvere fylle gapet i grunnleggende sykepleie ved diagnostisering og behandling av sykdom. NPs kan bestille diagnostiske tester og foreskrive noen medisiner.

Origin of Nurse utøvere

I 1960 opplevde USA en alvorlig mangel på fastleger, ifølge World of Nurse utøvere hjemmeside. Dette førte til eksisterende leger som arbeider med sykepleiere for å utvide sykepleie omsorgsoppgaver. Loretta C. Ford og barnelege Henry K. Silver innført en formell posisjon kalles en sykepleier utøveren. Pilotprogrammet ble utviklet ved University of Colorado. Gradvis, flere universiteter tilbudt graden begynner med første masternivå program ved Boston College. Den amerikanske sykepleiere Association ble grunnlagt i 1974. Det er ansvarlig for å føre tilsyn med Council of Primary Care Nurse utøvere.

Kjente Nurse utøvere

Noen bemerkelsesverdige kvinner har banet vei for sykepleier utøvere i dag. Loretta Ford grunnla yrket sykepleier utøvere ved University of Colorado. Louise Kaplan var instrumental i å sikre føderale penger for fremme av feltet gjennom tilskudd. Hun er kreditert med å være en katalysator for å utvikle en nasjonal politikk for sykepleier utøvere på grunn av hennes politiske påvirkningsarbeid. Marsha Siegel ledet an i å ha sykepleier utøvere tjene distriktene der folk har mindre tilgang til helsetjenester. Hennes innsats har bidratt til å utvide rollen som NPs over hele landet, i henhold til American College of Nurse utøvere.

Future of Nurse utøvere

Yrket av sykepleier utøveren fortsetter å vokse og utvikle seg som flere helsetjenester ansvar er gitt til NPs. De bro over gapet mellom leger og sykepleiere, har større oppgaver enn sykepleiere, men mindre enn leger. Noen stater begrense NP privilegier, for eksempel å forby NPs fra å skrive resepter for kontrollerte stoffer. De er for tiden avhengig av leger både juridisk og økonomisk. NPs er autorisert til å motta refusjon fra Medicare og Medicaid, men unntakene for betaling ofte forstyrre hva omsorg en NP kan tilby. Økende Medicare og Medicaid direkte betaling autorisasjon og deltakelse av NPs i hjemmet helsesektoren er mål om å utvide sykepleier utøveren medisinsk pleie roller.