Digidexo.com

Hvordan behandle Migrene

Hvordan behandle Migrene


Migrene er karakterisert som en bankende og tilbakevendende hodepine som ofte oppstår ensidig. Det er klassifisert i to: migrene med aurora (klassisk migrene) og migrene uten aurora (vanlig migrene). Klassiske migrene vanligvis vises med synsforstyrrelser (aurora) som fungerer som en advarsel tegn på en innkommende migrene. Skiltet kan vises i løpet av noen få minutter til en periode på 24 timer før migrene setter inn. Enkeltpersoner klager ofte å se glimt av lys eller sikksakk linjer. Vanlige migrene ikke har visuelle forandringer selv om mange er svært følsomme for sterkt lights.General symptomer på både klassiske og vanlige migrene inkluderer en pulserende hodepine som kan bli en alvorlig pounding smerter over tid, økt følsomhet for luktene og høye lyder, kvalme og oppkast , tretthet, diaré, øm nakke, kalde føtter og irritabilitet. Migrene kan kjøre i familien (arvelig) eller kan være relatert til stress, mat (for eksempel sjokolade), hormonelle endringer (for eksempel menstruasjon), sensoriske reaksjoner (slik som høye lyder eller skarpt lys), uregelmessig spising og søvnmønster, allergisk reaksjoner eller svært varmt vær. Her er noen nyttige tips for å hjelpe behandle svekkende migrene.

Bruksanvisning

•  Finn et rolig og dempet rom for deg å hvile. Få litt søvn i en støyfri, mørk og komfortable rom. En stressfritt miljø er en utmerket måte å fremme generell velvære som er gunstig i lettelser opp din hodepine. Det ville hjelpe hvis du ligger i et skrånende stilling i stedet for flat, for å hindre deg fra å føle deg svimmel.

Påfør kaldt kompresjon på verkende delen av hodet ditt. Få noen isbiter, plassere dem i en zip-lås pose, brytes det opp med et håndkle og legg den over det smertefulle området. Hvis du bruker en gel typen ice-pack, fortsatt brytes det opp med et håndkle for å unngå direkte kontakt med isen på hodebunnen som kan forårsake isen brenne. Denne metoden hjelper i å gi midlertidig lindring.

Ta noen smertestillende. Over-the-counter smertestillende medikamenter som paracetamol (Paracet), ibuprofen (Motrin) eller aspirin hjelp i å gi symptomlindring. Disse er ofte gunstig for migrene som oppstår mindre enn tre ganger i måneden. For personer med alvorlig migrene, er Triptaner stoffet av valget. Bortsett fra å lindre smerten, dette hjelper også i lettelser kvalme og overfølsomhet for lys og lyd.

Masser hodet ditt. Du kan utføre massasje i ditt eget hode, eller la noen andre gjøre det for deg. Bruke pads av tommelen, indeks og langfinger, masser den smertefulle området av hodet ditt. Gradvis synke pads av fingeren inn i selve stedet der det gjør vondt mest, og gjøre en sirkulær massasje på dette området - dette vil bidra til å avlaste trykket fra den. Du kan også ta noen hårstrå på det smertefulle området, og dra det sakte oppover til du hører et "tick" lyd; Dette vil også bidra til å lindre press.

Prøv holistisk healing. Akupunktur er et utmerket alternativ behandling for migrenepasienter. Som den fine rustfritt stål nåler er nøye plassert rundt sine spesifikke punkter, stimulerer det god blodstrøm langs de områdene som blir innsnevret under en migrene episode. Det hjelper også på å balansere nivået av serotonin (kroppens signalstoff) som er funnet å være lav blant personer med migrene.

Gå til legen din. Spør legen din om noen stoffer som kan bidra til å redusere hyppigheten og lengden på forekomst av migrene. Dette er lurt hvis du opplever migrene mer enn tre ganger i måneden eller hvis ingen av behandlingene som er nevnt ovenfor jobber for deg. Legen kan foreskrive noen kalsiumkanalblokkere (verapamil), betablokkere (propranolol), anti-convulsants (divalproex natrium) og magnesium eller vitamin B2.

Tips og advarsler

  • Det vil være til hjelp hvis du unngå faktorer som kan utløse migrene. Lær hvordan håndtere matinntak, sove mønstre eller følelser. Prøv å skrive en dagbok om dine migreneanfall for å hjelpe deg med å overvåke forekomst og årsaker.
  • Du ønsker kanskje å forbedre din måte å leve på. Være mer aktiv - gjør øvelser og yoga for å holde en sunn generelle blodstrøm og en migrene fritt hode.
  • Hvis du er i ferd med å kaste opp under migrene, aldri holde det opp. La det hele ut - dette vil hjelpe mye i å lindre trykket og smerte.
  • Unngå kontinuerlig bruk av smertestillende for dette kan føre til rebound hodepine. Tar smertestillende medikamenter i mer enn tre dager i uken kan bidra til alvorlighetsgraden av migrene heller enn å lindre den (rebound hodepine). Du bør ordentlig følge nøyaktige instruksjoner av stoffet etiketten eller antall tabletter legen din foreskrevet deg å ta.