Digidexo.com

Hvordan sjekke for Skin Cancer Symptomer

Hvordan sjekke for Skin Cancer Symptomer


Når du sjekker for hudkreft symptomer, er det viktig å kjenne de tre grunnleggende typer hudkreft, og hvordan du skal identifisere dem. Mens tilfeller av melanom, basalcellekarsinom og plateepitelkarsinom øker hvert år, er tidlig påvisning er nøkkelen til suksess i behandling. Ved ofte å sjekke kroppen for endringer i føflekker, lesjoner, eller uvanlige endringer i huden din, og ved å umiddelbart rapportere eventuelle bekymringer til hudlege eller onkolog, kan du bidra til å redusere sjansene for å ha en livstruende tilstand.

Bruksanvisning

Vet de forskjellige typene av Skin Cancer

opplyse deg om melanom, den farligste formen for hudkreft, noe som vanligvis tar form av en muldvarp som enten er uregelmessig formet eller er i endring. Personer som tilbringer mye tid med huden deres eksponert for ultrafiolette stråler fra solen står i fare for melanom.

Vet om basalcellekreft, den vanligste formen for hudkreft, som rammer 800.000 personer per år. Denne typen hudkreft skjer nesten utelukkende til caucasians, og er preget av jevning flekk på huden.

Forskning fakta om plateepitelkarsinom, vanligvis identifisert som en stor rødlig flekk på huden som blir skjellete, crusted eller sårdannelse. 160.000 personer per år er diagnostisert med denne formen for hudkreft.

Se etter symptomer på hudkreft

Spør en lege eller kjære til å hjelpe deg ved å sjekke de områdene av kroppen din du ikke kan se selv.

Kontroller alle føflekker for symptomer som asymmetri, grenseuregelmessigheter, fargevariasjon og økende diameter. Hvis en føflekk har endret seg betydelig på noen måte, få den sjekket av en hudlege.

Følg opp med legen din i løpet av noen bekymringer som du har. Spør legen om du du faller under noen høyrisikokategorier for hudkreft.

Tips og advarsler

  • Vær oppmerksom på dine pasientrettigheter, ifølge Forbruker Bill of Rights og ansvar, i forhold til behandlingstilbud og delta i alle behandlingsavgjørelser.
  • Den mest betydningsfulle livsstil endringer du kan gjøre for å forebygge hudkreft er å bruke solkrem med høy solfaktor når du er ute i solen og å unngå solarium.
  • Utsiktene til å ha hudkreft kan være ganske stressende for de fleste, så det er viktig å være forberedt på eventuelle følelsesmessige eller psykiske problemer som kan oppstå før eller under behandlingen. Spør legen din om eventuelle medisiner eller veiledning som kan hjelpe deg gjennom behandlingsprosessen.