Digidexo.com

Hvordan utforme en treningsprogram for Pitta Ayurveda Mind-Body Type

Pittas er solid bygget, ofte muskuløs og den mest atletiske av de tre typene mind-body i ayurveda. Dateres tilbake 5000 år til India, er Ayurveda et system for egenomsorg den gir informasjon om kosthold og hvordan å behandle sykdom. Pittas er ofte hardcore idrettsutøvere blant oss, men de er også helg krigere, også. I motsetning til hittebarn-tynne Vatas eller heavyset Kaphas, er Pittas best egnet for trening. Som mange av oss er stillesittende kontorarbeidere, alle kan ha nytte av noen form for vanlig exercise.Competitive, trygg og bygge for sport, Pittas som en utfordring. Hvis de ikke konkurrerer i triathalons sine daglige timeplanen vil se ut som en på andre måter. Sykling til jobb, plukke opp barna etter jobb og kanskje coaching sine døtre fotballag, er en lærebok dag for Pittas. Lær hvordan du kan utfordre en Pitta konkurranse stasjonen i å utforme et treningsprogram for denne utøveren.

Bruksanvisning

•  Definer spesifikke atle benchmarks for deg selv. Hvis du er en løper, og ikke ruse formelt, evaluere din nåværende kjørelengde og sette nye mål. Ønsker du å legge speedwork og bygge opp til 10-mile går i helgene? Hvis du vil returnere til trening, starte en løpende logg og ta opp dine ukentlige treningsøkter der. Type A Pittas nyte måle fremgang, og de er gode på forbedring som de er disiplinerte idrettsutøvere.

Delta i gruppe og individuelle idretter. Hard-kjøring av natur, Pittas utmerke seg i nesten alle slags idrett de liker. Moderat til svært anstrengende former for trening er passende for en sunn Pitta uten alvorlige kroniske sykdommer eller sykdommer. Pittas ha fysisk utholdenhet til å takle svømming, løping, sykling, tennis, samt surfing og styrketrening i treningsstudio.

Cross tog for å unngå skader og mental utbrenthet. Ingen behøver å spørre en Pitta til å utøve så hun er allerede jogge hver morgen og spille tennis i helgene. Cross trening kan bety sykling på dager du ikke kjører og løfte vekter tre ganger i uken, mens du svømmer for langt å erstatte en vanskelig kardiovaskulær trening i uken. Hardcore idrettsutøvere kan lide utbrenthet hvis de ikke variere sine rutiner eller ta en sesong av og ta opp en helt annen idrett. Skill mellom høy effekt og lav-effekt idrett. Beskytte leddene, øve skikkelig varme-ups, kule-downs og lys strekker seg å holde seg frisk.

•  Vurder yoga og meditasjon. Selv om ikke strengt trene i læreboka følelse av å holde pulsen på et forhøyet nivå til å brenne kalorier, er det mange fordeler ved å praktisere yoga og lære meditasjon. Veldig atletisk stiler av yoga som Ashtanga, Bikram eller det som kalles "Vinyasa yoga" eller "power yoga" (begge basert på Ashtanga) vil trolig appellere til idrettsutøvere.

Øv meditasjon som en form for mental trening. Lær pusteteknikker fra en yoga lærer eller i en gruppe klasse. Profesjonelle idrettsutøvere ofte visualisere seg selv presterer på sitt beste før konkurranse og John McEnroe lært "Transcendental Meditasjon" å kvele sin flammende naturen som ofte var på utstilling i sine tv-kamper.

coach eller lærer unge mennesker eller frivillig. Som talentfull og atletisk som Pittas er, bør du vurdere coaching barn eller som frivillig i løpet av sommeren. Det er sant at du kan skjerpe dine ferdigheter ved å lære andre, og i arbeid med barn, er belønningen langt større enn ren atletisk ytelse. Å gjøre dette myker også svært konkurransedyktig natur Pittas.

Tips og advarsler

  • Hvis du er deconditioned eller har kroniske sykdommer eller skader, bør du oppsøke lege.
  • For å lære mer om yoga, sjekk ut Yoga Journal på kiosken eller på deres hjemmeside.
  • Hvis du vil vite mer om Transcendental Meditasjon, ring 1-888-LEARN TM (1-888-532-7686).
  • Ikke trening gjennom enda mindre skader med mindre du tydelig vet hvordan de skal håndtere skape en mer alvorlig skade. For eksempel, hvis du forstuer ankelen, ikke kjøre. Hvis du har noen felles skader eller muskel trekker eller tårer, se din lege eller fysioterapeut for veiledning om rehabilitering.