Digidexo.com

Lys Behandling for flere små Basal Cell Kreft

Basel celle karsinom er en av de mest vanlige typer hudkreft. Heldigvis er det vanligvis svært lett å behandle og som ikke spre seg til andre deler av kroppen, noe som betyr at den kan herdes. En metode for behandling som er spesielt effektivt er lysbehandling, eller fotodynamisk terapi, som er ikke-invasiv og fungerer like bra som tradisjonelle behandlinger som stråling eller cryosurgery.

Definisjon

Fotodynamisk terapi, eller PDT, er en type behandling for hudkreft som bruker et fokusert lys og fotosensibiliserende kremer eller gels å målrette kreftceller og drepe dem. Dette fungerer bare med overflatebaserte kreftformer, men det er en effektiv behandling likevel.

Typer av PDT behandling

Det finnes flere forskjellige typer av lys som brukes ved behandling av basalcellekreft. Ett alternativ er laserlys, som kan justeres for å fokusere på enkelt farge som det fotosensibiliserende middel er mest mottakelig for, er meget fokusert og kan gjøres svært lyse. Ikke-laserlys behandlingen er ment mer for hudkreft som dekker et større område av huden.

PDT behandling Prosedyre

Gjennomgår lysterapi behandling er faktisk veldig grei og smertefri. Først er en Fotosensibiliseringsmidlet gnidd på det berørte området. Et par timer får lov til å passere for å la kremen trenge inn i kreftcellene. Deretter en lys skinner på kreft i en spesifisert tidsperiode, avhengig av intensiteten på lyset. Deretter blir det behandlede området dekkes med en bandasje, og du vil bli utstyrt med vaskeanvisningen.

PDT bivirkninger

Det er normalt at noen bivirkninger å forekomme etter din lysterapi behandling. Vanligvis vil det området som ble behandlet føler ekstra følsomt og kan brenne eller brodd. Det kan også klø og og blir røde. Et par uker etter behandling, vil det se ut som om du fikk en solbrenthet i det behandlede området, med hevelse, rødhet og svie er de vanligste bivirkningene. Huden kan også blemme og skrelle. I sjeldne tilfeller, blir området infisert, som krever antibiotikabehandling.

PDT Etter Care

Etter lysbehandling for basalcellekreft, må du følge bestemte etterverns instruksjoner, vanligvis gitt av legen din. Men de vanligvis inkluderer forholdsregler som å beskytte det behandlede området mot lys for en bestemt tidsperiode før fotosensibiliseringsmidlet slites av, ved hjelp av lidokain å lindre smerte og behandling av blemmer og flassende hud med foreskrevet kremer.