Digidexo.com

Slik finner du ut om jeg har angstanfall

Angst i seg selv er ganske vanlig. Visse situasjoner eller hendelser kan gjøre mange mennesker føler en viss grad av frykt, nervøsitet eller frykt, men det betyr ikke nødvendigvis at du lider av en angstlidelse. Den sanne forskjellen mellom standard angst og en faktisk angst angrep er hvordan det påvirker hverdagen din.

Bruksanvisning

•  Den mest effektive metoden for å fastslå om du har angstanfall er å snakke med en lisensiert mental helse profesjonell. Mange forskjellige typer lidelser kan føre til symptomer på en angst angrep, ifølge Mayo Clinic, slik at riktig diagnose er en viktig del av behandlingen.

Tenk hyppigheten og varigheten av angst. For mange mennesker som lider av en angstlidelse, overdreven følelse av uro, bekymring eller frykt om dag-til-dag problemer og situasjoner påvirke dem de fleste dager i uken i en periode på minst seks måneder, ifølge National Institute of Mental helse.

Ta hensyn til din evne til å kontrollere dine følelser av angst. Med nesten alle typer angstlidelse, vil du ha en vanskelig tid å kontrollere dine følelser, følelser eller reaksjoner på situasjoner og hendelser som forårsaker dine bekymringer, angst eller frykt. Det er ofte vanskelig for deg å riste den, selv om følelsen er irrasjonell.

Tenk på hvordan din angst påvirker din hverdag. De fleste mennesker som lever med en angstlidelse, ifølge Mayo Clinic, finner ut at de følelser av bekymring, angst eller frykt er så intens eller overdreven at det bryter med hvordan de lever sine daglige liv. Det kan bli ødeleggende.

Se på hvordan du reagerer på "angst-produserende" situasjoner eller hendelser. Det er mulig for en angstlidelse å føre deg til slutt unngå "angst-produserende" situasjoner og dermed unngå følelser av angst.

Holde i tankene andre symptomer som oppstår i forbindelse med dine følelser av angst. Det er vanlig å oppleve en rekke andre symptomer samtidig med angst, nervøsitet eller frykt, for eksempel muskelspenninger, kortpustethet, svetting, rask hjerterytme, irritabilitet, rastløshet, søvnløshet og tretthet.

Tips og advarsler

  • Helsemessige lidelser som kan føre til symptomer på en angst angrep inkluderer generalisert angstlidelse, sosial angstlidelse, tvangslidelser (OCD), panikklidelse, fobier, depresjon, alkoholmisbruk, narkotikamisbruk og post-traumatisk stress syndrom (for å nevne noen ).