Digidexo.com

Hvordan bruke en TENS Unit for å redusere kronisk smerte

Hvordan bruke en TENS Unit for å redusere kronisk smerte


Kronisk smerte oppstår fra degenerative sykdommer, skader og etter traumer. Kronisk smerte kan være vanskelig å behandle med medisiner alene. Transkutan elektrisk nervestimulering (TENS) er en modalitet som leverer elektriske impulser gjennom elektrodene påføres huden for å distrahere de smertesensorene i sentralnervesystemet. Titalls enheter er vanligvis oppnås gjennom en helsepersonell for å sikre riktig bruk. Forsikringsselskapene ofte dekke kostnadene for en TENS enhet hvis foreskrevet av lege.

Bruksanvisning

•  Fest en ledning til hver av de to elektroder. Skyve enden av ledningen helt inn i elektroden. Slå på TENS-enheten for å kontrollere batteri, ofte et symbol på skjermen. Slå av enheten og skifte batterier ved behov.

Rengjør huden på de stedene der elektrodene skal plasseres. Bruk desinfeksjonsservietter til å fjerne lotion eller oljer. La huden tørke grundig. Peel elektrodene utenfor plast backing og henge dem på huden din i de stedene forhåndsbestemte av helsepersonell eller hvor din smerte er den sterkeste.

Slå på enheten og øke intensiteten sakte til du føler en prikkende eller summende følelse under elektrodene. Fortsett å øke til et nivå som er sterk, men behagelig. Etter flere minutter, vil kroppen din få plass til dette nivået av stimulering, redusere kriblende følelse hjernen din er å oppfatte. Slå intensiteten opp sakte til følelsen blir sterk igjen.

Ha på TENS enhet for tiden foreskrevet av helsepersonell eller etter behov. Titalls enheter vil ikke føre til skader fra overforbruk og kan brukes hele dagen så mye som ønsket. Slå intensiteten ned og slå av enheten når du er ferdig med den. Fjern elektrodene fra huden din og plassere dem på plast backing. Koble ledningene fra enheten og sette komponentene tilbake i oppbevaringsboks før du er klar til å bruke det igjen.

Tips og advarsler

  • Bytt elektrodene når de ikke lenger holde seg fast til huden din.
  • Forsikre deg om at apparatet er slått av før du plasserer elektrodene på huden din, og før du fjerner dem. Ikke bruk TENS enhet i dusjen.