Digidexo.com

Beskriv Plantar fasciitis

Plantar fasciitis er en betennelsestilstand i foten som forårsaker ekstrem smerte i hælen, spesielt ved å komme ut av sengen om morgenen. Healing kan være veldig treg, som hviler foten er helt ofte umulig.

Identifikasjon

Plantarfascien er et band av vev som kjører langs bunnen av foten fra hæl til tå. Når dette bandet blir betent, er resultatet kalles plantar fasciitt.

Symptomer

Sharp hæl smerter, spesielt intens med de første skritt tatt hver morgen, er den mest åpenbare symptom på plantar fasciitt. Bare en fot kan påvirkes, og intensiteten av smerten kan øke gradvis over tid dersom ingen behandling blir brukt.

Årsaker

Gjentatte strekk og rive av plantarfascien forårsaker betennelse. Løpere får ofte plantar fasciitt, ​​som gjør overvektige, gravide, og de som bruke sko med utilstrekkelig støtte.

Behandling

Rest, strekker, anti-inflammatoriske medisiner, orthotics, natt splinter og kirurgi er behandlingstilbud for plantar fasciitt.

Fun Fact

Plantar fasciitis har blitt referert til som "flip flop sykdom" av noen Fotpleie, da dette spinkel fottøy er ofte slitt daglig i varmt vær årstider.