Digidexo.com

Urter som øke energinivået

Urter som øke energinivået


Medisinske urter, inkludert urter for å øke energi, vanligvis passe inn i en av to kategorier; sentralstimulerende midler eller adaptogens, også kjent som tonics. Sentralstimulerende midler har en ganske umiddelbar effekt på energi- og ytelsesnivåer. Tonics arbeide for å stimulere funksjoner i kroppen som fjerner giftstoffer og fremme trivsel og livskraftige helse.

Ashwagandha

Ashwagandha (withania somnifera), også kjent som vinter ingefær, vinter kirsebær eller indisk ginseng, er en plante i solanaceae eller søtvier familien. Ashwagandha kosttilskudd (Adaptogens) anbefales å øke utholdenhet og seksuell ytelse. Mange naturmedisinere fore ashwagandha å redusere stress og forbedre immunitet mot sykdommen.

Bacopa

Bacopa (Herpestis monniera) også kjent som vann isop, er en viktig adaptogen i ayurvedisk medisin. Det har vært brukt, særlig i India, i flere tusen år. Knuste bladene har en særegen sitronduft. En te laget av duftende blader i nevnte indusere søvn og gjenopprette energi.

Fo-Ti

Fo-ti ble første gang registrert i kinesisk medisin i 713 e.Kr. under Tang-dynastiet og har lenge vært spioneringen som den beste av kinesiske urter. Bruk fo-ti kosttilskudd for å stimulere utholdenhet og gjenopprette vitalitet og handlekraft.

Ginkgo, Ginseng og gotu kola

Ginkgo (Ginkgo biloba) har vært dyrket i Kina i århundrer; noen trær funnet er det over 1500 år gammel. Mange naturlige utøvere foreslår å behandle demens, senilitet eller hindre utbruddet av Alzheimers sykdom med tilskudd av ginkgo biloba. Men nyere studier tyder på at ginkgo kan øke daglig energi, men ikke har en langsiktig effekt på mental kapasitet eller nedgang.

Ginseng (Eleutherococcus Chinensis), et fast innslag i tradisjonell kinesisk urtemedisin, fører velig en dynamisk økning i energinivået. Kosttilskudd, tinkturer, tonics og te laget av ginseng er brukt av mange kulturer over hele verden.

Guto kola (Centella asiatica) har vært brukt i tusenvis av år i Asia og Indonesia som et supplement for å øke energi og utholdenhet. Gotu kola er en jungel sump plante som er innfødt til Madagaskar, India, Indonesia, Sri Lanka og mange regioner i Sør-Afrika. Sies å roe sinnet og fokuserer klar tenkning, hastigheter Guto kola opp stoffskiftet. Kalt "Fountain Of Life", en herbalist i Kina sies å ha levd i over 200 år fordi han jevnlig forbrukes Guto kola. Guto kola er en viktig urt for å opprettholde helse, vitalitet og velvære.

Mucuna pruriens

Mucuna pruriens, kjent av mange navn inkludert fløyel bønne, mucuna, nescafé, pó de mico, fava-coceira, Cabeca-de-Frade, cowage, cowhage, ku-klø, bengal bønne, Mauritius bønne, kløende bønne, Krame, picapica, chiporro, og bøffel bønne har vært brukt i århundrer i Sentral- og Sør-Amerika som en styrkende tonic. Bønner er stekt og finmalt å lage en kaffeerstatning som går under fellesnavnet "nescafe." Mucuna pruriens kjerneekstrakt brukes til å dramatisk øke energinivået hos friske voksne.

Rhodiola og mer

Herbal utøvere anbefaler at Rhodiola (Rhodiola rosea) kan forbedre utholdenhet i trening eller sportslige prestasjoner.

Ta urter for energi bare etter råd fra en lege. Mange av de urter som fremmer velvære og økt utholdenhet kan være skadelig hvis tatt i feil kombinasjoner eller doser. Urte sentralstimulerende midler inkluderer efedrin, coca, kanel og lakris. Selv om urter kan forbedre ytelsen i en isolert fysisk aktivitet, stimulerende urter er usannsynlig å fortsette å hjelpe hvis de er brukt regelmessig eller misbrukt.