Digidexo.com

Hvordan vet jeg om du ble smittet av Salmonella

Salmonellabakterier er ofte funnet i halvsteikt eller rå fjærfe, egg, kjøtt, og til og med vann. I noen sjeldne tilfeller salmonella kan også bli funnet på kjæledyr, spesielt skilpadder. Håndtering kjæledyr som bærer bakterien kan føre til sykdom, mens inntak av denne bakterien vil forårsake moderat til alvorlig matforgiftning. Å kunne gjenkjenne symptomer på en salmonellainfeksjon vil bidra til å unngå alvorlige komplikasjoner og en unødig langvarig sykdom.

Bruksanvisning

Hvordan vet jeg om du ble smittet av Salmonella

gjenkjenne og dokumentere alle symptomer. De vanligste symptomene på salmonella eksponering er kvalme, diaré, oppkast og muskel- og magesmerter. I noen tilfeller vil avføringen være blodig eller inneholde slim.

Analysere og registrere alle aktiviteter som fant sted rett før utbruddet av symptomene. I de fleste salmonellainfeksjoner, symptomer skje innen 12 til 36 timer med første eksponering. Hvis du håndtert noen dyr, drukket vann fra en ny eller uvanlig kilde, eller spist noe mat som kan ha blitt kokt eller ble utsatt for kokt kjøtt, fjærkre, eller egg, kan du ha blitt smittet.

Ta kontakt med en lege for videre testing. Å ha en avføringsprøve analysert er den sikreste måten å finne ut om du har blitt smittet av salmonella. Ettersom det finnes flere smittsomme stammer av bakterien, vil en avføringsprøve hjelpe legen din finne ut hvordan man best kan ta vare på deg.

Tips og advarsler

  • Oppsøke lege umiddelbart dersom symptomene er ledsaget av høy feber, utslett eller forvirring.