Digidexo.com

Hvordan vet jeg når noen sover Comfortably

Hvordan vet jeg når noen sover Comfortably


Den eneste kontrollerbar måte å fortelle hvis noen sover godt er å overvåke hennes hjernebølger, legg merke til hvor lenge hun holder seg i hver av de fem fasene av søvnen, og se hvor tett det samsvarer med hjernens aktivitet av en annen person som hevder å være uthvilt. Men det er en myriade av faktorer som påvirker om en person sover komfortabelt. Det er psykologiske og fysiologiske årsaker til dårlig sovende kvalitet, og mange er merkbar for en utenforstående observatør.

Bruksanvisning

•  Se en persons bevegelser. Kaste og slå kan innebære at en person ikke kan oppnå et dypt nivå av søvn. Det kan også bety at personen lider av en søvnforstyrrelse. For eksempel kan en person lider av restless legs syndrom, preget av beinet ubehag som er lettet ved å bevege beina, noe som kan forstyrre søvnen gjennom periodiske beinbevegelser. En annen søvnforstyrrelse som kan føre til kaste og slå er døgnrytmen lidelse, noe som betyr at en person sover er ikke naturlig regulert, fører til dysfunksjonelle søvnmønster. Søvnproblemer kan produsere ubehagelig søvn gjennom søvnløshet, som refererer til en persons manglende evne til å sovne eller forbli sovende.

Lytt til hvordan en person lyder når de sover. Deep, selv puste oppstår under komfortable, normale søvnmønster. Hvis en person er snorking, eller puste uregelmessig eller høyt, kan det bety at hennes luftpassasje er ikke tilstrekkelig åpen. Grunner til dette kan være en ubehagelig pute eller sovestilling, eller obstruktiv søvnapné, som mener at pauser oppstå puste på grunn av en blokkert eller smal luftveier. Hvis en person puster uregelmessig, kan hun lider av generell søvnapné, som ofte fører til dårlig søvnkvalitet.

Be personen om hans sovende opplevelse neste dag. Spørsmål å spørre ham inkludere hvor lang tid det tok ham å sovne, hvor mange ganger han våknet, og hvis han opplever noen muskel- eller leddsmerter. En persons anekdotiske erfaring bør være priset inn med observert sovende atferd, som en person ikke kan være i stand til å nøyaktig husker hvor godt han sov. Ledd- og muskel kan tyde på at en person krever en annen madrass eller pute for å dekke sine individuelle behov.