Digidexo.com

Kjennetegn på tungpustethet

Kjennetegn på tungpustethet


Tungpustethet er en plystrende lyd som oppstår når en person puster gjennom blokkerte luftveiene. Tungpustethet er vanligvis et symptom på astma, bronkitt, lungebetennelse eller allergiske reaksjoner. Forkjølelse kan også føre til en hindring i luftveiene som kan føre til tungpustethet. Selv om det er mange årsaker til tungpustethet, har tilstanden bare noen få spesifikke egenskaper.

Whistling Sound

De viktigste kjennetegn ved tungpustethet er en high-pitched whistling lyd når du puster ut. Denne lyden er forårsaket av luft som beveger seg gjennom trange rør.

Korte åndedrag

En tungpustethet person er ofte ikke i stand til å ta dype åndedrag fordi hindret luftveier ikke vil gi tilstrekkelig luftstrøm. Tungpustethet er vanligvis ledsaget av korte, grunne åndedrag.

Svimmelhet

Tungpustethet kan forårsake svimmelhet på grunn av mangel på oksygen. Medisinske inhalatorer er vanligvis brukt til å åpne opp blokkerte luftveiene.

Uskarpt syn og Svarte flekker

Personer som lider av tungpustethet vil noen ganger oppleve tåkesyn og se svarte flekker. Dette er forårsaket av mangel på oksygen på grunn av hindret luftstrøm.