Digidexo.com

Alternative behandlinger for Carpal Tunnel Syndrome

Alternative behandlinger for Carpal Tunnel Syndrome


Hvis du tilbringer mye tid å skrive på en datamaskin tastatur, er du mer utsatt for carpal tunnel syndrom. Symptomene kommer som skarp, skyting maling piercing gjennom håndleddet og deretter opp armen. Selv om det kan føles som kramper, det er carpal tunnel syndrom. Om lag fem prosent av den yrkesaktive befolkningen lider av carpal tunnel syndrom, med om lag én prosent av den generelle befolkningen (se Resource). Vanligvis er det på grunn av gjentatt bruk av hender og håndledd. Personer som lider av denne smertefulle tilstanden kan bli desperate for lindring, søker etter alternative, samt konvensjonelle medisinske behandlinger.

Identifikasjon

Carpal tunnel syndrom er en tilstand der den viktigste nerve leverer sensasjon til tommelen og tilstøtende to fingre er komprimert. Dermed blir området levert av nerver er nummen og kan også være smertefullt. Carpal tunnel syndrom kan påvirke enten en eller begge hender.

Andre årsaker

Foruten kontinuerlig bruk av hender, fingre og håndledd, kan carpal tunnel syndrom også være forårsaket av graviditet, fedme, hypotyreose, leddgikt og diabetes. Fordi carpal tunnel er mindre hos kvinner, de er mer utsatt enn menn. Vanligvis, carpal tunnel syndrom oppstår bare hos voksne

Typer alternative behandlinger

Akupunktur kan brukes i behandling av carpal tunnel symptomer ifølge National Center for komplementær og alternativ medisin (se Ressurser). Men det er fortsatt ikke nok forskning til å bestemme sin grad av effektivitet.

Akupressur, vanligvis på underarmer, hender og håndledd, er basert på samme teori som akupunktur, men den bruker press snarere enn nåler brukes på akupunkturpunkter. Dette antas å fremme blodet å strømme til hender og håndledd, lettelser nummenhet og hevelse.

Vitaminer, urtemedisin og kosttilskudd er også brukt som et alternativ behandling. For eksempel kan enzym kosttilskudd som bromeliad eller enzymkombinasjoner redusere hevelse av vev, selv om det kan ta flere uker for å se resultater. Vitamin B6 og B12 er også blitt anvendt, så vel som homøopatisk Arnica tabeller og salver. Noen gode mat kilder til vitamin B6 er avokado, søtpoteter, solsikkefrø, brun ris, kikerter, mango, laks, svinekjøtt og kalkun. Mat som inneholder B12 omfatter lever, eggeplomme, kikerter, søtpoteter, brokkoli, kål og andre.

Yoga har lettet symptomer på carpal tunnel hos noen pasienter. Fordi yoga Postures er rettet til å strekke, styrke og balanse overkroppen ledd, kan det noen ganger brukes for lindring av smerter og for å øke gripestyrke.

Kiropraktikk behandlinger foreslår også litt effekt som spjelking for lindring, men igjen, det er ikke nok pålitelig vitenskapelig bevis.

Misforståelse

Det er en vanlig misforståelse at alternative og konvensjonelle behandlinger er gjensidig utelukkende. Men dette er ikke sant, som ofte lettelse kommer når kombinere behandlinger fra både alternative og konvensjonelle behandlinger.

Advarsel

Gjør leksene dine før du velger et alternativ behandling over konvensjonelle behandlinger. Selv om det finnes mye informasjon på nettet om urte kosttilskudd og alternative behandlinger, diskutere dem med troverdige helsepersonell, inkludert en konvensjonell lege før du foretar et valg.