Digidexo.com

Den helbredende egenskaper av Ginger

Ingefær er et krydder som har vært brukt og handles av mennesker over hele verden i århundrer. Det har også blitt brukt i tradisjonell medisinsk praksis i ulike land, inkludert Kina, India og Midt-Østen, for å støtte, forebygge og behandle sykdom, og er nå blitt mer kjent i den vestlige verden for sine kraftige helbredende egenskaper.

Historie

Ingefær har vært brukt i matvarer og legemidler i Kina og India siden det fjerde århundre f.Kr. eller tidligere. Det ble handlet mye gjennom Midt-Østen og Europa. Den spanske brakt ingefær med dem på sine reiser til den nye verden. Ingefær har blitt kalt "universal medisin" i ayurvedisk medisin - den tradisjonelle medisinske systemet i India - fordi det gavner alle tre kroppstyper, eller "dosha." I kinesisk medisin er, ingefær fortsatt brukes i dag til å behandle magesmerter, kvalme og diaré.

Fordeler

Ingefær er trolig mest kjent for sine gunstige virkninger på bevegelse og morgenkvalme, kvalme, oppkast og diaré. Det fungerer å redusere mage og tarm spasmer, mens på samme tid støtte fordøyelsen. Ingefær er også en kraftig antioksidant, så vel som en anti-inflammatorisk. Det reduserer leddsmerter og hevelse assosiert med leddgikt, letter migrene og hindrer magesår formasjon. Ingefær reduserer kolesterolnivået ved å hindre kolesterol absorpsjon fra kosten og øker sin eliminasjon fra kroppen. Det reduserer blodplateaggregasjonen (blodpropp) og støtter kardiovaskulær helse.

Potensial

De aktive forbindelser i ingefær har også vært vist i dyre og prøverørs studier for å forebygge og kan hjelpe behandle ulike former for kreft. En gruppe forskere i Sør-Korea har funnet ut at Gingerol kan hindre spredning av brystkreft celler. Forskere i Taiwan og USA har funnet ut at shogaol - annet stoff som finnes i ingefær - og Gingerol kan forhindre kolon og eggstokkreft cellevekst. (Se ressursene nedenfor.)

Forebygging / løsning

For reisesyke eller andre årsaker til kvalme eller oppkast, drikke et glass naturlig ingefær øl eller ingefærøl. Sørg for at drikken ikke har for mye sukker og faktisk inneholder ingefær i stedet for bare ingefær smak. Du kan også drikke en kopp ingefær-te eller ta en ingefær supplement. Ingefær kosttilskudd kan brukes daglig for å støtte generelle helse eller for anti-inflammatorisk fordeler. Se etter et supplement som inneholder 20 prosent av Gingerol. Ta mellom 100 til 200 mg daglig.

Betraktninger

Ingefær er, for de fleste, et veldig trygt krydder og urtemedisin. I ekstremt høye doser - over 6 gram daglig - det kan føre til kvalme hos noen mennesker eller halsbrann dersom det tas på tom mage i store mengder. På grunn av ingefær anti-clotting effekt på blodplater, kan det forstyrre medisiner som aspirin eller warfarin. Snakk med legen din før du tar en ingefær supplement hvis du tar noen reseptbelagte medisiner for å behandle en blodpropp lidelse. Slutt å ta ingefær kosttilskudd to uker før alle kirurgiske prosedyren.