Digidexo.com

Forklar Glaukom

Glaucoma, den nest vanligste årsak til blindhet, er en hvilken som helst av en gruppe av sykdommer som gradvis skade på synsnerven, svekke syne. Dette er vanligvis et resultat av økt trykk inne i øyet.

Årsaker

Økende trykk inne i øyet stammer fra en oppbygging av øyevæske kjent som vandig humor. Normalt er denne væsken drenert av øyet. Forskjellige typer glaukom er forårsaket av forskjellige slags blokkeringer i denne dreneringssystem.

Symptomer

Glaukom symptomer er ofte liten, smertefri og umerkelig. Men over tid, vil tap av sidesynet og tunnelsyn manifest. Noen glaukom kan forårsake smerter i øyet, kvalme og oppkast, røde øyne, tåkete syn, glorier rundt lys eller andre visjon unormalt.

Diagnose

Det finnes tallrike tester for diagnose forskjellige former av glaukom. De vanligste er Tonometri (måling av indre trykk i øyet), pachymetry (måling av hornhinnen tykkelse), visuell inspeksjon for synsnerveskader og evaluering av sidesynet.

Behandling

Glaukom behandlinger enten å forbedre den vandige humor dreneringssystem, reduserer dens produksjon eller begge deler. Medisinert øyedråper, inkludert betablokkere, alfa-agonister, karboanhydrase-inhibitorer og andre, kan benyttes. Noen ganger er sterkere muntlig medisiner eller kirurgi nødvendig.

Forebygging

Øyeskader kan føre til grønn stær, så vernebriller i farlige miljøer er et viktig forebyggende tiltak. Høyt blodtrykk og fedme er knyttet til glaukom, så unngå disse forholdene er en annen forebyggende tiltak. Regular øye check-ups og tidlig behandling av økende press kan hindre irreversible glaukom skade.