Digidexo.com

Hva du skal spise for å få helt hud

Hva du skal spise for å få helt hud


Vårt kosthold påvirker ikke bare vår generelle helse og velvære, men har en direkte innvirkning på hvordan huden ser ut og føles. En diett av som inneholder en mengde vitaminer og mineraler fra næringsrik mat kan fremme klar hud og redusere sjansen for å ha hudproblemer som kviser, rynker og rødhet.

Vann

Vann hydrater og fukter huden, som spyler ut bakterier som forårsaker hudproblemer. Drikke seks til åtte glass vann daglig for optimale resultater.

Helkorn

Matvarer som hele korn brød, frokostblandinger, brun ris og havre, leverer en rik kilde til vitamin B, biotin og selen. Eiendommer i disse næringsstoffene holde huden fuktig og smidig mens bekjempe frie radikaler som skader huden. USDA Food Guide anbefaler at enkeltpersoner bør spise 3-5 porsjoner med fullkorn om dagen.

Frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker inneholder en stor mengde antioksidanter, som ødelegger frie radikaler og reparasjon huden vev. Enkeltpersoner bør sikte på å konsumere minst ni porsjoner med en rekke røde, oransje, gule og grønne grønnsaker og frukt, for eksempel meloner, bær, søtpoteter, squash, spinat, brokkoli og grønnkål. Disse matvarer inneholder også vitamin A, C, E og B-kompleks vitaminer, betakaroten, selen og mangan, som fremmer duggvåte og klar hud.

Magre meieri

Magre meieriprodukter inneholder en rik kilde til beta-karoten, vitamin A, B og D, som hjelper huden å holde på fuktigheten og holde seg klar av tørrhet. Enkeltpersoner bør spise 2-3 porsjoner med i lav-meieriprodukter om dagen, som kan finnes i melk, cottage cheese, yoghurt og ost.

Essential Fatty Accids

Omega 3 og omega 6 finnes i essensielle fettsyrer er gunstig for å opprettholde og fremme klar hud. De kan finnes i en fiskeoljekapsel eller gjennom mat som i lakse, nøtter og tunfisk.

Lean Protein

Magert kjøtt er en rik kilde til jern, selen, sink, B-kompleks og vitamin E. Disse næringsstoffene inneholder egenskaper som hjelper huden å holde på fuktigheten og produsere kollagen for en klar hudfarge. De beste kildene til magre proteiner er rødt kjøtt, fisk, fjærkre, lettmelk, egg, nøtter, bønner og peanøttsmør.