Digidexo.com

Remedy for øye floaters

Eye flytere dannes når materialet mikroskopisk i glassvæsken i øyet gruppe sammen, vanligvis med alderen, som et resultat av den vanligvis geleaktig fluid blir mer væske-aktig. Eye flytere er helt ufarlig, og selv om de kan være en plage, de fleste mennesker lære å leve med og ignorere dem. Behandlingen er vanligvis ikke nødvendig.

Symptomer

Eye flytere vanligvis ta på utseendet av mørke flekker eller gjennomsiktig string som forstyrrer ens syn. Bosetter seg i glasslegemet væske i øyet, de beveger seg når øyet beveger seg, men kan ofte legger seg i bunnen av øyet, og dermed ikke forstyrrer synsfeltet.

Skulle øye floaters komme plutselig og i store grupper, ofte ledsaget med lysglimt eller tåkesyn, bør du oppsøke lege umiddelbart. Dette kan være en indikasjon på en frittliggende eller revet retina, resultatet av fibrene befinner seg i glassvæsken i øyet for vanskelig å trekke på netthinnen. Dette kan være svært alvorlig og føre til et permanent tap av syn.

Behandling

Behandling for øye floaters ikke er forårsaket av en frittliggende eller revet netthinnen er vanligvis ikke nødvendig. De er vanligvis minimal, og etter en tilpasningsperiode kan vanligvis bli ignorert. Dersom de blir for store i antall og forstyrrer synet til et punkt hvor hver dag oppgaver blir vanskelig, ville kirurgisk fjerning av glasslegemet fluidum kan være nødvendig.

Denne prosedyre, kalt en vitrektomi, innebærer anvendelse av en hul nål for å suge ut glassvæsken og erstatte den med en oppløsning bestående av saltvann. Selv om effektiv, er det fullt mulig at noen flytere kan forbli. Dessuten bærer denne fremgangsmåten en risiko for netthinneavløsning og muligheten for å utvikle katarakt på et senere tidspunkt, og som sådan skal brukes bare som en siste utvei.

Laser Surgery

En kontroversiell form for behandling som vanligvis brukes i behandling av pasienter med glaukom og katarakt er en form for laser kirurgi brukes til å eliminere flytere. Gjort populært av John Karickhoff, et øye kirurg basert i Virginia, er prosedyren foreslått å ha en suksessrate på 90 prosent, utnytte en neodymium laser for å bryte opp og til slutt ødelegge floater. Andre leger har uttrykt bekymring over denne metoden for behandling, som siterer det som potensielt farlig gitt laser nærhet til netthinnen.

I snakke med ConsumerAffairs.com, Dr. Robert Frank of Wayne State University beskrev laser som "ødeleggende", med potensial til å rive et hull i netthinnen. Dr. Henry Fishman av ConsumerAffairs.com uttrykt skepsis til prosedyren, sier at bare forlate floaters alene er langt sikrere enn laserkirurgi. Som sådan, bare to leger i USA er villig til å utføre prosedyren og har riktig utstyr for å gjøre det, Dr. Karickhoff og Dr. Scott Geller av South Florida Eye Clinic.