Digidexo.com

Hva gjør Triglyserider Øk?

Triglyserider er en form for fett som finnes i blodet. Når du spiser, blir kroppen din kalorier til energi. Uansett kalorier er igjen blir konvertert til triglyserider og lagres i fettcellene. Hormoner og slipp disse triglyserider for energi senere.

Selv om produksjonen av triglyserider forekommer naturlig, og er en viktig del av god helse, kan høye nivåer av triglyserider fører til herding av arteriene. Og som i sin tur kan øke sjansen for slag, hjertesykdom eller hjerteinfarkt. Du kan ikke engang klar triglyserider er høy; Det vil generelt ikke være noen symptomer. Men en blodprøve vil fortelle deg hva du trenger å vite.

Årsaker

Det er mange grunner til at triglyserider kan være forhøyet. Ikke overraskende, med tanke på hvor triglyserider produseres, tar i for mange kalorier er en av dem.

Andre faktorer kan omfatte sykdom (diabetes, hypotyreose, nyresykdom og leversykdom alle har blitt kjent for å spille en rolle i høy triglyseridnivåer), medisiner (inkludert p-piller, vann piller, steroider og betablokkere), familiehistorie og selv din alder. Jo eldre du blir, desto høyere triglyseridnivå være.

Kosthold og trening

Hvis du ønsker å redusere triglyserider, ville ett sted å starte være en diett og treningsprogram. Kutt ned på kalorier hvis du er overvektig, begrense kolesterol, spise mer frukt og grønnsaker, engasjere seg i fysisk aktivitet minst 30 minutter om dagen, fem dager i uken, og begrense alkoholforbruket. (Selv en liten mengde alkohol kan føre til en stor endring i triglyserider.)

Men ikke stopp der. Reduser forbruket av transfett, for eksempel de som finnes i stekt mat og kommersielle bakevarer. (Hint: Hvis du ikke er sikker på at en maten inneholder transfett, skanne ingredienslisten og se etter uttrykket "delvis hydrogenert".)

I tillegg erstatte mettet fett med umettet fett. Mettet fett kommer fra animalske og meieriprodukter og visse tropiske oljer, blant annet palmeolje, palmekjerneolje og kokosolje. Umettet fett, på den annen side, omfatter de som er funnet i olivenolje, rapsolje og maisolje.

Og kutte ned på rødt kjøtt som hamburgere i favør av fisk høy i omega-3 fettsyrer. Disse typer fisk inkluderer makrell, laks og tunfisk Albacore.

Resepter

Hvis mosjon og et bedre kosthold ikke er nok, kan legen forskrive en eller flere medisiner for å senke kroppens produksjon av triglyserider og fjerne triglyserider fra blodet. Noen av de medisiner som brukes til å behandle kolesterol problemer - niacin, fibrater og statiner - ofte vil bidra til å redusere triglyseridnivåer, også.

Hvis du er på statiner, husk å informere legen din om eventuelle bivirkninger, inkludert muskelsmerter og gastrointestinale problemer som kvalme, diaré eller forstoppelse.