Digidexo.com

Grunner til å spise sunt

Grunner til å spise sunt


Sunn mat kan virke kjedelig, men det er mange gode grunner til at store helseorganisasjoner, som National Institutes of Health (NIH), anbefaler et sunt kosthold. En diett som fokuserer på frisk frukt og grønnsaker, hele korn, magre proteiner og sunt fett kan holde vekten i sjakk og forhindre en rekke helseproblemer nedover veien.

Vekt

En god grunn til å spise sunt er å holde vekten under kontroll. NIH har funnet at sunn mat, som hele korn og produsere, har færre kalorier og vil fylle deg opp raskere enn høy-fett eller bearbeidet mat.

Diabetes

Et sunt kosthold kan også bidra til å forhindre type-2 diabetes. En studie utført ved Harvard fant at kvinner som regelmessig spiser helkornprodukter har en lavere risiko for å utvikle type-2 diabetes enn kvinner som regelmessig konsumerer raffinerte kornprodukter.

High Blood Pressure

Ifølge NIH, kan spise et sunt kosthold også redusere risikoen for å utvikle høyt blodtrykk og kan også bidra til å senke blodtrykket som allerede er forhøyet.

Kolesterol

Spise et sunt kosthold kan også redusere kolesterolet, ifølge NIH. De har funnet ut at å erstatte usunt fett, som mettet fett og transfett, med sunne umettede fettsyrer kan redusere total kolesterol. Olivenolje, fisk og nøtter er gode kilder til sunt fett.

Kreft

En gjennomgang utført av National Cancer Institute fant at regelmessig inntak av frukt og grønnsaker kan bidra til å beskytte mot kreft. Mørk grønn, lys rød og lyse gule grønnsaker kan være spesielt gunstig.