Digidexo.com

Kontaktlinser for Astigmatism

Astigmatisme er en tilstand i hvilken en misdannelse av overflaten av øyet (hornhinne) fører til uklart syn, mens de fleste tåkesyn resultater fra et problem med øyeeplet blir forlenget.
Det pleide å være at folk med astigmatisme ikke kunne bruke kontaktlinser - minst, ikke lett - men det har endret seg de siste årene. Hvis du har skjeve hornhinner, og med en større grad av astigmatisme, er det fullt mulig å bruke kontaktlinser.
Du kan selv være i stand til å bruke myke kontaktlinser, takket være ankomsten av Toric linser. Her er hvordan du går frem hvis du ønsker å bruke kontaktlinser.

Kontaktlinser for Astigmatism

•  Besøk en optiker. For å få riktig resept for linsene dine, vil optikeren trenger å ha en fersk visjon eksamen og også evnen til å vurdere din astigmatisme for å avgjøre om det er på ett øye eller begge, og graden av alvorlighet.

Diskuter dine preferanser med din optiker etter eksamen. Din optiker vil kunne gi deg den mest nøyaktige informasjon om hvilke tilgjengelige alternativene passer din individuelle situasjon.
Vanligvis, hvis din astigmatisme er gjennomsnittlig, bør du være i stand til å bruke myke kontaktlinser den samme som ville en person uten astigmatisme - vil du bare trenger å bruke en Toric linse. Du kan også være i stand til å bruke stive gass permeable linser som er formet for å korrigere astigmatisme.

Bestill kontaktlinser du diskutert med din optiker. Du kan velge å gjøre dette direkte via din optiker, men det er ofte mulig å få en bedre avtale ved hjelp av et elektronisk kontaktlinse forhandler. Ved lov optikeren er nødvendig for å gi ut din resept dersom du velger å få linsene dine andre steder, og forhandleren vil sjekke med din optiker for å kontrollere at resepten er riktig.

Prøv kontaktlinser for å se hvordan de føler. Du må kanskje gå gjennom en tilpasningsperiode hvis du ikke har slitt kontaktlinser før, spesielt hvis du bruker stive gass permeable linser. Justeringsperioden kan bestå av iført kontaktlinser for et økende antall timer hver dag over en periode på en uke eller mer.

Gå tilbake til din optiker for en oppfølging eksamen etter at du har vært iført kontaktlinser regelmessig for noen tid. Dette gir deg optometrist muligheten til å finjustere resept hvis du har noen bekymringer, og for å sørge for at kontaktlinser ikke er irriterende øynene og at de korrigere synet ditt til en akseptabel grad.