Digidexo.com

Cystisk fibrose Definisjon

Cystisk fibrose Definisjon


Cystisk fibrose er en kronisk tilstand som kan være dødelig. Mange barn er født med denne tilstanden som det er arvelig. Flere kaukasiske folk av europeisk avstamning er berørt av dette enn andre raser. Heldigvis har levetiden for personer med cystisk fibrose økt dramatisk de siste årene.

Organer Berørte

Cystisk fibrose primært påvirker bukspyttkjertelen og lungene, men også alvorlig påvirker hele fordøyelsesenzymer og tarmsystemet, sammen med mannlig fruktbarhet og svettekjertlene.

Cellular Påvirker

Med denne sykdommen, bevegelsen av salt og vann inn og ut av cellene er dysfunksjonelle.

Blokkerte Passasjer

På grunn av den cellulære dysfunksjon, kroppens passasjer blir blokkert av tykt slim utskilt av lungene og bukspyttkjertelen.

Infeksjon

Infeksjoner forekommer hyppigere hos personer med cystisk fibrose. Blokkeringer som bygger opp skape mange muligheter for dette først og fremst fordi fordøyelsessystemet har problemer med å fungere skikkelig.

Gjennomsnittlig levetid

På grunn av medisinske fremskritt, har forventet levealder priser steget utrolig som barn ikke var tidligere ventet å leve forbi pjokk alder. Nå er de med denne dødelige sykdommen overlever hele veien opp til gjennomsnittlig alder av ca 40 år gammel.