Digidexo.com

Hva er årsakene til surhet i magesekken?

Mage surhet kan knyttes til en rekke årsaker. Selv om det kan i enkelte tilfeller være en indikasjon på et større problem og krever legehjelp, kan sensasjonen av surhet i magen veldig ofte avhjelpes eller unngås gjennom enkle ernæringsmessig vedlikehold eller andre over-the-counter rettsmidler.

Symptomer

Mage-syre er en meget naturlig, viktig del av fordøyelsesprosessen. Det er en nødvendig komponent i å bryte ned mat til partiklene er små nok til å dra kroppen. Problemer oppstår imidlertid når magen produserer for mye syre. Denne overproduksjon av magesyre, kalt hyperaciditet, resulterer i en brennende følelse i hele den gastrointestinale området, og noen ganger som strekker seg mot brystet (halsbrann.) Liggende ned mens lider av hyperaciditet kan resultere i sure oppstøt, hvori den sure reiser følelse i munnen , etterlater en sur og ubehagelig smak.

Medisinske årsaker

Det er noen enkelte sykdommer og syndromer som mage surhet er et symptom. Disse inkluderer gallestein eller hard innskudd i galleblæren som må fjernes for at galleblæren til å utføre sine stabiliserende funtions. Gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) er kronisk og kan forårsake halsbrann. Zollinger-Ellison syndrom er når gastrin hormonet er hyperaktive og hypercalcimia, eller for mye kalsium i kroppen, kan også være en indikasjon på et antall alvorlige helseproblemer. Alle disse er årsakene til gastrointestinal hyperacidity, som trolig vil kreve medisinsk behandling.

Forebygging / løsning

Vanlige reseptbelagte medikamenter gitt for behandling av medisinske problemer som er oppført omfatter ranitidin (som vanligvis Zantac, brukes for behandling av GERD og Zollinger-Ellison symdrome), Lansoprazol (brukt til å behandle smerte i spiserøret) og Omeprazol (Prilosec vanlig, brukes for behandling av multippel gastrointestinal ubehag).

Dietary Årsaker

Gastrointestinal hyperacidity kan også ha mye enklere, mer behandles årsaker, imidlertid. Fettholdige næringsmidler, for eksempel, er vanskelige å fordøye og krever derfor magen til å produsere mer syre enn det ville for en slankere måltid. Inntar alkohol, som også er sure, øker naturligvis nivåene av sure væsker i magen og dermed forårsaker en sur følelse for noen. Dette gjelder særlig for øl, noe som kan øke magesyre med 100 prosent i en time. En studie fra 2006 utført av forskere ved Stanford University og publisert i Archives of Internal Medicine antyder, til slutt, er at hyperacidity mer betinget av hvor mye som er spist enn på hvilke matvarer er inge. Det ville synes at et større måltid av noe er i det hele tatt mer sannsynlig å forårsake hyperacidity enn små mengder av noe konkret.

Forebygging / løsning

Selv om surheten i magesekken kan være forårsaket av sykdommer som krever medisinsk oppmerksomhet, kan hyperaciditet forårsaket av diett lett forebygges eller lindres. Den mest intuitive forebygging metoden innebærer å bo borte fra fet mat og alkohol, som begge genererer en større produksjon av magesyre. Ifølge Stanford University, er det bare å spise mindre og hyppigere måltider på en dag og igjen i oppreist stilling i opptil 45 minutter etter å ha spist vil hjelpe. Også, holde hodet hevet mens du sover vil løse noen problemer med sure oppstøt. Til slutt, over-the-counter antacids forbli en effektiv føre-alternativ.