Digidexo.com

Hvordan virker Cola påvirker kroppen din?

Hvordan virker Cola påvirker kroppen din?


Mens et glass eller boks med cola kan være forfriskende, det kan også ha en negativ effekt på kroppen din. Cola inneholder koffein, som fungerer som et sentralstimulerende og kan føre til skjelvinger og angst hvis du drikker for mye. Jevnlig drikker cola kan også føre til vektøkning og økt gass i fordøyelseskanalen. Cola er ikke en næringsrik drikke, og du bør drikke den bare av og til hvis i det hele tatt.

Koffein innhold

Cola inneholder vanligvis koffein, selv om det er koffein-fri varianter av drikken. En 12-unse kan av cola har 32 milligram koffein. MedlinePlus anbefaler at du drikker ikke mer enn fem koffein Colas en dag. Dette vil hjelpe deg å holde seg innenfor det anbefalte inntaket av koffein, som er 200 til 300 milligram per dag. Mens koffein regnes som trygt kan drikke for mye føre til angst, skjelving, søvnvansker, økt vannlating, oppkast og rastløshet.

Tilsatt sukker innhold

Som de fleste brus, er cola høy i sukker. En 12-unse kan av cola har nesten 40 gram den. Ifølge American Heart Association, en diett høy i tilsatt sukker øker risikoen for vektøkning og fedme. Tilsatt sukker regnes som "tomme" kalorier fordi de ikke har andre ernæringsmessige fordeler. AHA anbefaler ikke mer enn 100 til 150 gram tilsatt sukker per dag, og en enkelt boks med cola gir 27-40 prosent av denne anbefalingen.

Gass i din Gut

Gass kan akkumuleres i fordøyelseskanalen, som fører til oppblåsthet og en ubehagelig følelse i magen. Det kan også føre til raping eller flatulens som gassen unnslipper kroppen din. Drikking brus, som cola, kan øke sjansene for gass, spesielt hvis du drikker dem svært raskt da dette øker mengden av svelget luft. Mens gass i fordøyelseskanalen ikke er truende, kan det forverre andre fordøyelsessymptomer, slik som irritabel tarm syndrom, økende ubehag av disse symptomene.

Hydration Fordeler

Cola gjør gi hydration, med over 331 gram vann per 12-unse kan. MedlinePlus sier at eventuelle væsker, inkludert brus, brus og koffeinholdige drikker, kan brukes som en kilde til hydrering for kroppen din. Men koffeinholdige drikker er ikke ideelt fordi koffein er en naturlig vanndrivende og vil føre til at kroppen til å frigi væsker, som fører til mindre effektiv hydrering samlet. MedlinePlus anbefaler å drikke seks-åtte 8-unse glass væske, gjerne vann, hver dag for riktig fuktighet.