Digidexo.com

Prednison dosering instruksjoner

Prednisolon er en anti-inflammatorisk steroid medikament som er svært effektivt i behandlingen av et bredt spekter av medisinske lidelser. Imidlertid kan det også være en komplisert medikament med mange bivirkninger. Når Prednison er foreskrevet, fordelene ofte oppveier bivirkninger og alvorlighetsgraden av bivirkningene avhenger følge doseringsanvisningen.

Doseringsanvisning

Prednison ble først godkjent av FDA i 1955 og ble sett på som "mirakel" narkotika. Det blir ofte brukt til å behandle slike lidelser som alvorlige allergiske reaksjoner, astma, leddgikt, og det blomstrer opp med slike forhold som multippel sklerose, for å nevne noen. Stoffet er beregnet for både kortsiktig og langsiktig bruk, men må overvåkes av en lege.

Prednison dosering kan gjøres intra-Venus (IV), etter tablett eller flytende. Den IV dosering er vanligvis gjort for mer akutte tilfeller i akuttmottaket, mens tablettform av medisinen er mer vanlig. Den flytende form er vanligvis tatt av personer som har en hard tid å svelge piller. Prednison tabletter og væske kommer i doser på 5 til 60 mg, og kan bli tatt fra en gang en dag til flere ganger i løpet av 24 timer. Doseringen er veldig avhengig av tilstand og alvorlighetsgraden av symptomene.
Bivirkninger forbundet med bruk av prednison øke etter hvert som dosen økes. Noen av bivirkningene er måneansikt (rundhet av ansiktet), endringer i humør, eufori, søvnløshet og økt appetitt

Den vanlige løpet for langvarig bruk av prednison er å benytte det som er referert til som "alternative dag-terapi." Dette oversettes til dosering annenhver dag for å tillate kroppen å hvile og bygge videre på sitt eget immunsystem. En av bivirkningene av Prednisolon er uttømming av kroppens immunsystem.

Hvis dosering er én gang daglig, og du har glemt å ta dosen din, så ta medisiner så snart du husker det.
Hvis dosen er flere ganger om dagen, og deretter ta Prednison når du husker. Hvis det er i nærheten av din neste dose deretter doble opp på mengden.
Hvis bivirkningene blir for ubehagelig, bør du kontakte lege umiddelbart, slik at de kan gi en doseringsjustering for deg.