Digidexo.com

Hva skjer når du Sug Food?

Hva skjer når du Sug Food?


Lungene våre er avgjørende for vår overlevelse, men de er sårbare. Noen ganger mat, væske, oppkast eller annet rusk inhaleres eller aspirert, i lungene, hindrer trasé som leverer dyrebar oksygen til resten av kroppen vår. Noen ambisjoner er milde og etterlater ingen bevis etter en hostende plass utstøter dem, men noen kan være livstruende.

Aspirasjon Kvelning

Denne type aspirasjon, heldigvis sjelden, er et resultat av at noen blir uføre, slik som beruset eller immobilisert etter en ulykke. Personen kaster opp, og uten evne til å fjerne rotet fra deres munn og luftveier, bokstavelig kveler på sitt eget oppkast personen. Noen kjente tilfeller av at dette skjer var Jimi Hendrix, Bonn Scott fra AC / DC og Steve Bonham fra Led Zeppelin. Det er oftest assosiert med narkotika eller alkohol, men kan også skje med folk som ikke klarer å svelge skikkelig på grunn av andre problemer, for eksempel Alzheimers eller koma.

Aspirasjonspneumoni

Aspirasjonspneumoni er betennelse opprettet i lungene og luftveiene ved å puste i utenlandsk materiale, ofte mat eller drikke, ned i lungene. Dette kan føre til lunge abscesser og en betennelsesreaksjon som inkluderer hoste og pustevansker. An all-out lungeinfeksjon ville bli kategorisert som lungebetennelse. Aspirasjon kan være forårsaket av bivirkninger av anestesi, dårlig fôring ferdigheter i et spedbarn, eller utilsiktet choking.

Aspirasjon og kronisk lungelidelse

Personer som har mage reflukssykdom, eller GERD, har en høyere enn gjennomsnittlig forekomst av aspirere fremmedlegemer inn i lungene. Ulempen for disse pasientene er at er er galle eller magesyre, blir ned i lungene. Bile er syre som skaper betennelse og skader de myke lunge vev. Dette kan skape langsiktige lunge plager som astma eller kronisk obstruktiv lungesykdom.

Perforering av lungevev

Oddsen mot at dette skjer er svært høy, men noen ganger når en person aspirerer noe som har blitt spist, kan en skarp eller hard element i aspirasjon trenge gjennom veggen i lunge og bli der natten over. Over tid kan eller pasienten føler de har noe sittende fast i halsen eller luftveiene som ikke hører hjemme der. Når ubehaget blir uutholdelig, et besøk til legen avslører vanligvis den skyldige. Forlate det kan tillate at materialet legge seg lenger inn i lungevevet og skape alvorlige infeksjoner.