Digidexo.com

Alternativer til roten kanalene

Når en tannlege finner en infeksjon av massen av en tann, de første ordene ut av munnen hans er ofte, "tid for en rotfylling!" Til tross for sitt dårlige rykte, kan rotfylling være den beste måten å spare en tann. Men i noen tilfeller kan tannleger og pasienter finne en annen løsning.

Når Alternatives Er mulig?

Hvis infeksjonen har vært til stede i flere måneder eller lenger, kan det hende du ikke har noen alternativer utover en rotfylling eller utvinning. I disse tilfellene, nervene er allerede døde, og kan ikke leges på egen hånd. Hvis en infeksjon er relativt nytt, kan nervene bare være irritert, og kan svare på andre behandlinger.

Pulp Tildekking

Når du ønsker å unngå en rotfylling, kan tannlegen din prøve masse capping. Han ville først fjerne alle råte og infiserte områder, og deretter sterilisere området, stoppe blødninger og plassere en passende fylling over det. Når de er gjort godt, og i rett situasjon, masse caps har en veldig god sjanse til å jobbe i lang tid. Pulp caps er passende for de tenner på i-mellom scene hvor nerven er irritert, men fortsatt i live og frisk nok til å reparere seg selv gitt en rimelig sjanse.

Utvinning

Det siste alternativ er ekstraksjon, eller trekke tannen fullstendig. Dette er en mindre kostbar behandling enn en rotfylling, men den har sine egne ulemper. En kunstig tann kan aldri helt erstatte din naturlige tann, og kan noen ganger føre til at du unngår visse matvarer på grunn av temperatur eller tekstur. Og mens ekstraksjon kan være billig, kan være kostbart gebiss. Pass på å vurdere alle konsekvenser før du velger å ha en tann trukket, fordi mens det kan bli billigere på kort sikt, kan du betale for det på slutten.

A Second Opinion

Som pasient har du rett til en second opinion. Hvis diagnosen er usikker eller du er i tvil om din tannlege kompetanse, pålitelighet eller åpenhet for alle potensielle alternative behandlinger, oppsøke en annen oppfatning. Du kan be om å bli henvist til en endodontist, en spesialist i sykdommer i tannrøtter. Beslutningen om å få en rotfylling er en viktig en, og du må være i stand til å stole på din tannpleie leverandør.

Fremtidige Alternatives

Forskere over hele verden jobber med nye potensielle behandlinger som kan gi pasienter med flere alternativer, samt bedre resultater og mindre smerter enn gjeldende prosedyrer. Aktuell forskning omfatter arbeid med en pulset plasma dental probe, drifts mikroskoper og ultralyd håndholdte instrumenter.