Digidexo.com

Mest effektive behandling for Plantar warts

Plantar warts er virusinfeksjoner forårsaket av humant papillomavirus, eller HPV som vises av fotsålene. Ifølge Mayo Clinic, plantar vorter er ikke kreft, og mens de er heller ikke et alvorlig helseproblem de kan være svært smertefullt. Det er mange effektive måter å fjerne plantar vorter, og legen din vil bestemme hvilken behandling som er hensiktsmessig. I mange tilfeller er valg av behandling rett og slett en lege preferanse.

Medisinering

Medisinering kan fjerne plantar warts. Ifølge PodiatryChannel.com mange leger bruke en medisinsk syre slik som salisylsyre eller dikloreddiksyre å brenne vorter off. Løsningen påføres direkte på vortene over en periode på dager, fjerner død hud, og viruset med det. Imiquimod er et antiviralt middel som brukes i kremer som påføres direkte på vorten å bekjempe viruset. Medikament som brukes for å bekjempe plantar vorter er nesten alltid brukes direkte til vorter.

Utskrapning

En populær form for kirurgi brukes til å fjerne plantar vorter, utskrapning, er, ifølge PodiatryChannel.com, mest brukt når det er bare noen få isolerte vorter å fjerne. Leger kan også bruke utskrapning å fjerne vorter som kan forbli etter en annen løpet av behandlingen. I utskrapning, som kan utføres på legekontoret i en enkelt avtale ved hjelp av lokalbedøvelse, legen fjerne vorter med en serie av elektrisk ladde nåler.

Specialized Surgery

Laserkirurgi er ny og effektiv til å drepe viruset som forårsaker infeksjonen. Det er kostbart, men, og det kan være vanskelig å rettferdiggjøre kostnadene bare for å fjerne vorter. I kryoterapi, fryses legen viruset ved hjelp av flytende nitrogen; vorter bli svart og falle av. Plantar vorter har en tendens til å være en dypere form av vorter, og i noen tilfeller kryoterapi kan ikke nå dypt nok under overflaten av foten for effektivt å drepe viruset.