Digidexo.com

Eggehvite Positivt og ulemper

Eggehvite Positivt og ulemper


De to viktigste delene av et egg, den hvite og eggeplomme, har ulike næringsstoffer og helsemessige fordeler. Det er både fordeler og ulemper som du må vurdere når det gjelder å spise en eggehvite. Mens eggeplommer er høyt kolesterol, er næringsinnholdet i eggehviten mye forskjellig og kan spille en viktig rolle i et sunt kosthold.

Pro: essensielle vitaminer og mineraler

Eggehviter er rike kilder flere vitaminer og mineraler, herunder magnesium, kalium, kalsium, niacin, kobber, sink, jern og fosfor. Eggeplommen inneholder også disse essensielle vitaminer og mineraler, om enn i mye mindre mengder, ifølge Wellsphere. Eggehviten alene inneholder 81 prosent av eggets magnesium innhold, 90 prosent av sin niacin innhold og 74 prosent av kalium innhold. Eggehviten inneholder også vitamin B12, folat, betain og kolin. Egg inneholder også naturlig forekommende vitamin D, ifølge Helse Diaries. Disse næringsstoffene er viktige i godt hjerte og hjerne helse og bidra til å styrke immunforsvaret.

Pro: High Protein

Den eggehvite inneholder 57 prosent av den totale eggets proteininnhold, mens den eggeplomme inneholder kun 43 prosent. En av de største proffene i eggehviter er at de gir en lav pris, høy kvalitet kilde til protein, ifølge være sunn og Relax. En kopp eggehviter kan levere så mange som 26 gram protein. Eggehviter er ofte tilbudt til nyre og kjemoterapi pasienter på grunn av det høye proteininnholdet som de tilbyr.

Pro: lite kalorier

Selv om eggehvite tilbyr mer næringsverdi i forhold til eggeplomme, eggehvite inneholder bare 17 kalorier per egg, ifølge være sunn og Relax. En hel egg kan inneholde så mange som 90 kalorier, noe som betyr at de resterende kaloriene er alle funnet i eggeplomme. Eggehviten er den mest ernæringsmessig god del av egg, ifølge Wellsphere, og tilbyr 6,25 gram protein og ett gram karbohydrater per hvert stort egg, noe som gjør det til en komplett og hel mat alternativet.

Con: Natrium

Eggehviter er noe høy i natrium, med et enkelt medium eggehvite tilbud om 403 mg natrium. Alle som har spesielle kosttilskudd restriksjoner når det gjelder natrium må vurdere natrium innhold av eggehviter og kontakte lege for råd før du gjør eggehviter en primær komponent av hennes diett.