Digidexo.com

Fordeler og bivirkninger av Pumpkin Seed Oil

Fordeler og bivirkninger av Pumpkin Seed Oil


Den kulinariske og medisinske verdien av gresskar frø olje dateres tilbake hundrevis av år. Gresskar frø olje var et fast innslag i kostholdet til gamle aztekerne, mens indianere brukte olje til å behandle nyre sykdommer og for å eliminere innvollsparasitter. Har også lenge vært brukt olje i mange folk rettsmidler. De siste årene har flere studier blitt gjennomført for å fastslå de medisinske effektene av gresskar frø olje. Forskning har avdekket de mange helsemessige fordeler av gresskar frø olje, sammen med få bivirkninger.

Prostata Helse

Gresskar frø olje har vist seg å hjelpe menn med benign prostatahyperplasi, eller BPH. BPH er en tilstand som rammer mange menn over 50 år Det fører til forstørrelse av prostatakjertelen og resulterer i en rekke urin symptomer. Studier viser at gresskar frø olje bidrar til å redusere effekten av BPH ved å hemme testosteron-indusert prostata vekst. En studie bemerkes at at "den beskyttende effekten av gresskarfrøolje var signifikant."

Stressinkontinens

Gresskar frø olje har blitt vist for å hjelpe kvinner som lider av overaktiv blære og stressinkontinens ved å styrke bekkenbunnsmuskulaturen. En studie viste signifikant forbedring hos kvinner gitt en kombinasjon av gresskar frø olje og soya frø ekstrakter. Den eneste rapporterte bivirkning i denne studien var mild magesyke.

Eye Health

Gresskar frø olje er høy i zeaxanthin, et karotenoid som beskytter netthinnen og forsinker progresjon av makuladegenerasjon, en av de viktigste årsakene til synstap og blindhet. Medical Research Council Miljø Epidemiology Unit ved University of Southampton i England rapporterer at zeaxanthin "kan være langt mer viktig for å hindre eller stabiliserende makuladegenerasjon enn tidligere realisert."

Bedre søvn

Gresskar frø olje reduserer effekten av BPH hos menn og overaktiv blære hos kvinner, noe som resulterer i bedre søvn siden færre tur til badet er gjort. Bedre søvn forbedrer generell helse.

Antioxidant fordeler

Gresskar frø olje inneholder betydelige mengder av karotenoider og tokoferoler, som begge har antioksidantegenskaper. Karotenoider er høy i vitamin A og tokoferoler er en god kilde til vitamin E.

Andre helsefordeler

I tillegg til å gi antioksidanter vitamin A og E, er gresskar frø olje en god kilde til magnesium, mangan, fosfor og sink. Fettsyrer i gresskar frø olje gir også smøring til ledd, og dermed beskytter mot inflammatoriske tilstander som leddsykdom og leddgikt. Gresskar frø olje er også rik på fytosteroler, som har vist seg å redusere kolesterolnivået.

Bivirkninger

Gresskar frø olje har, så langt, ikke funnet å forårsake negative bivirkninger (utover mild magesyke) eller til å samhandle med medisiner. Det er alltid lurt, men å diskutere legge til nye kosttilskudd eller endre du kosttilskudd diett med din lege før du begynner.

Bruke Pumpkin Seed Oil

Gresskar frø olje kosttilskudd er lett tilgjengelig i helsekost og ernæringsmessige butikker. Nutty-flavored, mørk grønn kaldpresset olje er ikke så allment tilgjengelig, men kan finnes i helsekostbutikker eller hvor gourmetmat produkter selges. Oljen er best brukt rå, men som den ernæringsmessige verdien er tapt gjennom oppvarming og matlaging. Rå kaldpresset olje er en sunn tillegg til salatdressinger eller for å dyppe brød.