Digidexo.com

Hvorfor Ører Plugg med en kald?

Hvorfor Ører Plugg med en kald?


Hvis du noensinne har vært lider av en kald og la merke til at ørene dine føler at de har bomull i dem, er det sannsynligvis fordi de er alle koblet opp. Det overskytende mucus som samler seg i nese, hals og bryst kan også bygge opp i øregangen; gjør hørselen din høres dempet. Trykket i ørene kan også forårsake smerte.

Hva er en kald?

Ifølge Kids Health.org, er en kald en øvre luftveisinfeksjon som er forårsaket av et virus som kalles en "rhinovirus." Cold kan overføres gjennom infisert slim dråper som kommer inn luft gjennom hoste eller nysing, eller ved å berøre en gjenstand som skjuler infeksjonen. En kald vanligvis forårsaker rennende nese, hoste, nysing, lavgradig feber, frysninger og sår hals.

Eustachian Tubes

Eustachian rør er ansvarlig for å kontrollere lufttrykket i mellomøret. James M. Steckelberg MD forklarer at Eustachian rør går fra mellomøret og inn på baksiden av nesen, og vanligvis åpnes og lukkes ved å gjespe eller svelge. Et overløp av slim forårsaket av en kald kan forårsake Eustachian rør for å bli blokkert; kaster lufttrykk ut av balanse. Denne tilstanden er kjent som "øretrompeten dysfunksjon" og kan gjøre ørene dine føler at de er koblet.

Trommehinnen

Øretrompeten dysfunksjon kan påvirke trommehinnen ved å skyve den frem når væsketrykket øker. Ifølge Baylor College of Medicine, kan dette scenariet forårsake smerte og nedsatt hørsel. En opphopning av bakterier kan også resultere i infeksjon. En kombinasjon av alle eller noen av disse forholdene kan gjøre at du føler at hørselen er dempet eller at ørene dine er koblet opp.

Behandlinger

Behandlinger for øretrompeten dysfunksjon inkluderer vanligvis bruk av orale slimhinneavsvellende midler og nesespray som kan bidra til å åpne opp Eustachian rør og tillate for riktig luftmengde. Ifølge Baptist Health Systems, en steroid nesespray også bli anbefalt av en lege i tilfeller av ekstrem betennelse. Hvis en bakteriell ørebetennelse presenterer seg selv, kan en muntlig antibiotika være nødvendig å bidra til å løse infeksjonen og lindre øret press som gjør dem føler plugget.

Når å søke legehjelp

Trykket som forårsaker ørene å plugge er vanligvis en midlertidig bivirkning av kulden du opplever. Faktisk er de fleste tilfeller av plugget ører ofte løse seg når forkjølelsesvirus har forlatt systemet. Clinical Advisor.com rapporterer at hvis øret symptomer somle for en omfattende tid eller hvis smertene vedvarer, er det viktig å oppsøke lege med en gang.