Digidexo.com

Dobbhoff materøret Vs. PEG

Dobbhoff materøret Vs.  PEG


Når en pasient er i stand til å møte sine næringsbehov ved normale inntak av mat, kan et materør plasseres, slik at næring for å bli levert direkte til magesekken eller i tarmene. Et materør kan være midlertidig eller permanent, avhengig av behovene til pasienten. Den Dobhoff materør (også referert til som en NG rør) og PEG (perkutan endoskopisk gastrostomi) rør er de mest vanlige foringsrørene som brukes.

Dobhoff materøret

Den Dobhoff materøret er satt inn gjennom nesen og føres gjennom spiserøret til magen. Riktig plassering av foringsrøret må bekreftes for å minske risikoen for komplikasjoner. Ernærings formler og visse flytende medisiner kan deretter sendes om røret for å gi pasienten tilstrekkelig ernæring.

Fordeler med Dobhoff fôring rør

Fordeler med Dobhoff materør omfatter den enkle plassering og fjerning som ingen operasjon er nødvendig for å plassere røret, og den relative lave kostnader.

Ulemper av Dobhoff fôring rør

Fordi Dobhoff materør er halvstivt, kan det bli ubehagelig etter en lengre tidsperiode. Derfor er en Dobhoff fôring tube vanligvis bare brukes til pasienter som vil trenge tube feedings for mindre enn 2 til 3 uker.

PEG Tube

Den PEG-røret er plassert under et mindre kirurgisk inngrep som et rør med et kamera er plassert i munnen og passerer gjennom spiserøret til magen. Kameraet tillater kirurgen å se innsiden av magesekken og sikre korrekt plassering av foringsrøret. Foringsrøret er satt inn gjennom et snitt i bukveggen, og hviler i magesekken og kommer ut gjennom huden. Som med Dobhoff materøret, kan mate formler og visse medisiner føres gjennom røret for å gi tilstrekkelig ernæring.

Fordeler med PEG rør

Fordeler til PEG røret inkluderer pasientens komfort, for evne til økt pasient mobilitet, og muligheten til å bruke PEG rør for foring på ubestemt tid.

Ulemper av PEG rør

Den store ulempen til PEG tube feedings er den økte risikoen for infeksjon rundt innsnitt området. Riktig sårbehandling er viktig hos pasienter som har en PEG tube. Med en PEG-rør, er det også en litt høyere risiko for en pasient aspirering (fluid inhalering inn i lungene) hvis han har et redusert nivå av bevissthet, dvs. demens.