Digidexo.com

Hvordan håndtere tap av appetitt

Hvordan håndtere tap av appetitt


Tap av appetitt kan oppstå av mange grunner, for eksempel når en person er syk eller under stress. Selv kortsiktig appetitt tap er usannsynlig å gjøre mye skade, ikke spiser riktig over en lengre periode kan tømme kroppen for viktige vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer.

Frukt og grønnsaksjuice

Juicing eller blande en blanding av frukt og grønnsaker er et flott alternativ. Drikking blandede drikkevarer, i motsetning til juice, at du fortsatt få all den uløselige fiber du trenger. Bruk hele brokkoli eller kål, og legg spinat for sin jerninnhold. Gulrøtter er best Juiced. Legge spirulina supplement pulver eller protein pulver og ris melk vil gi deg essensielle aminosyrer. Disse er lett å drikke og fordøye, selv om du har liten eller ingen matlyst.

Mindre porsjoner

Spis små porsjoner av næringsrik mat fem eller seks ganger om dagen i stedet for å spise tre hovedmåltider. Gå for lys alternativer som frukt og salater hvis tyngre alternativer høres unappealing. Supper er også bra hvis du ikke føler for å spise, som de er lett fordøyd og du kan hjelpe deg å få din daglige vegetabilske krav. Fullkorn vil fylle deg opp raskere, men har en høyere næringsnivå slik at du ikke skal spise "tomme" kalorier. Unngå bearbeidet og sukkerholdige matvarer som disse har få næringsstoffer; når du ikke føler for å spise mye, er det viktig å gjøre hver bit teller ved å spise bare de mest næringsrike maten.

Sentralstimulerende

Gode ​​naturlige appetitt sentralstimulerende midler inkluderer ingefær, centaury, gentian, scullcap og rooibos te. Rooibos te har vært populært i det sørlige Afrika i århundrer. Det er også en kraftig antioksidant og inneholder gode nivåer av flavonoider. Vin er også en appetitt stimulerende og hjelpemidler fordøyelsen.