Digidexo.com

Ørebrusken Pain

Ørebrusken smerte er oftest et resultat av perichondritis, en infeksjon i vevet som omgir øret, eller brusk. Brusken er den ytre delen av øret og kan være svært følsomme.

Årsaker

Årsaker til øret brusk smerte omfatter de som skader vevet. Disse årsakene omfatter aktiviteter som øre piercing, kirurgisk traume, brannskader eller skader. Piercing av brusk er den vanligste årsaken til øret brusk smerte. Perichondritis er vanligvis ikke forårsaket av piercing, men heller av bakterier.

Symptomer

Symptomer på perichondritis kan variere avhengig av alvorlighetsgraden. Disse symptomene kan inkludere rødhet i huden rundt øret, hevelse i vevet, feber og hvit utflod fra brusk.

Diagnose

Perichondritis er vanskelig å diagnostisere fordi øret brusk smerte er vanlig og kan ikke være for alvorlig bekymring. Legen vil se på din medisinske historie om øret og diagnostisere det basert på utseendet på huden.

Behandling

Den vanligste behandlingen for perichondritis er bruk av antibiotika. Antibiotika kan tas oralt eller gitt gjennom en IV. Hvis smertene er alvorlig, kan en kirurg trenger å gjøre et lite snitt og kvitt øret av pus.

Swimmers Ear

I sjeldne tilfeller kan øret brusk smerte faktisk være en infeksjon som heter svømmere øret. Tegnene på denne infeksjonen inkluderer kløe, tørr hud og rødhet. Hvis du er diagnostisert med denne tilstanden, kan det hende du trenger antibiotika øredråper.