Digidexo.com

Leverproblemer under graviditet

En rekke leversykdommer kan skje hos gravide kvinner, som for eksempel intrahepatisk kolestase av svangerskapet (ICP), hepatitt, hemolyse forhøyede leverenzymer og lavt antall blodplater (HELLP) syndrom og andre. Effektene av disse forhold kan føre til alvorlig organsvikt basert på belastningen de satt på en kvinnes kropp. Behandlingen er ofte tilgjengelig, men ofte, og leverer babyen er en kur for disse problemene.

Intrahepatisk kolestase av svangerskapet (ICP)

ICP er en leversykdom som kan oppstå under svangerskapet. Problemer fra ICP oppstår når strømmen av galle i leveren er unormal, og en opphoping av syrer kan forekomme. Symptomer på ICP kan inkludere kløe (med utslett), angst, trøtthet, gulsott, mørk urin og blodig avføring. ICP kan også øke risikoen for Mekoniumfarging under fødselen av barnet, for tidlig fødsel og død til babyen. Behandlinger finnes for symptomene, blant dem lotion eller antihistaminer for utslett, og medisiner som hjelper i riktig sekresjon av leveren galle.

Hepatitt

Hepatitt er forårsaket av et virus, og selv om du kan trekke det når du ikke er gravid, kan det føre til økte leverproblemer hos gravide kvinner og hepatitt B-belastningen kan overføres til barnet i livmoren. Gulsott, tretthet, magesmerter og feber kan alt tyde på en hepatitt-smitte. Det er tre stammer av hepatitt (A, B og C), og noen kan behandles med medisiner, men deres sikkerhet under graviditet er ikke så veldig godt undersøkt. Vedvarende ubehandlet hepatitt kan føre til leversykdom, leversvikt og leverkreft.

HELLP syndrom

HELLP syndrom kjennetegnes ved et lavt antall blodplater, forhøyede leverenzymer og en nedbryting av røde blodlegemer. Det er spesielt en graviditet komplikasjon og regnes som en form for svangerskapsforgiftning. Det oppstår vanligvis i tredje trimester og kan også utvikle postpartum. Leverskader kan oppstå, som kan nyresvikt, slag, blødningsproblemer og død. Morkakeløsning risikoen øker med HELLP. HELLP har en veldig rask innsett, og vanligvis, trenger barnet å bli levert umiddelbart når en blodprøve bekrefter syndrom. For babyer under 34 ukers svangerskap, kan levering bli utsatt i opptil 48 timer for å administrere medisiner for å bidra til å utvikle babyens lunger.

Akutt fettlever

Denne tilstanden er svært sjelden, men kan føre til en opphoping av fett i en gravid kvinnes leverceller resulterer i lever eller nyresvikt. Symptomer er kvalme og oppkast, magesmerter, gulsott og hodepine. Symptomer bedre når barnet er levert, og typisk, kan en full gjenoppretting skje basert på alvorlighetsgraden av tilstanden.

Preeklampsi

Svangerskapsforgiftning er en tilstand som kan føre til forhøyede leverenzymer og lever hevelse i en gravid kvinne. Det oppstår vanligvis i tredje trimester av svangerskapet, og forhøyet blodtrykk er en viktigste symptomet på sykdommen. Hvis venstre ubehandlet, svangerskapsforgiftning kan føre til anfall, slag, eller til og med død mor eller baby. Hyppige urintesting og blodprøver kan bekrefte om protein fra leveren blir sølt inn i leveren. Skade på leveren kan oppstå hvis den forblir ubehandlet.