Digidexo.com

Hvordan bruke tørkede bønner på lav-fett dietter

Hvordan bruke tørkede bønner på lav-fett dietter


Tørkede bønner er proteinrikt, høy i fiber, lite fett og fri for mettet fett. USDA Agricultural Research Service melder at forbruker selv beskjedne mengder tørkede bønner hver dag kan senke kolesterolet. Bønner er en av de mest økonomiske matvarer i supermarkedet og de smaker godt. Så hvis legen har rådet deg til å kutte ned på fett eller du har bestemt for deg selv at du trenger å spise bedre, gjøre bønner del av planen.

Hvordan bruke tørkede bønner på lav-fett dietter

Brainstorm måter å erstatte fettrike matvarer i kostholdet ditt med bønner. Hvis du liker noe mer enn chili for en vinter kveldsmat, gjør det meatless eller redusere kjøttet og tilsett bønner. Hvis du elsker burgere, kan du prøve en hjemmelaget svart bønne veggie burger. Hvis du ikke kan gi opp kjøtt helt, erstatte halvparten av det med potets bønner.

Lær forberedelse grunnleggende. Etiketten retninger variere for den typen, men bør du grundig vaske alle tørkede bønner og undersøke dem for rusk som kan ha blitt plukket opp i innhøsting og pakkeprosessen.

Tørkede bønner krever en presoak i seks timer eller over natten. Bruk et vannvolum minst tre ganger større enn volumet av bønner. Alternativt kan du bruke varmt vann, kok opp og la det koke i to til tre minutter, deretter fjerne fra varmen og la bønnene trekke i fire timer. Den varme suge metoden bidrar til å fjerne oligosakkarider, en ufordøyelig sukker som resulterer i gass.

Kast den suge vann til å sende gass-forårsaker sukker i avløpet, og kok i en tung metallpanne i 30 minutter til to timer, avhengig av typen av bønne.

•  Vær kreativ. Mange mennesker elsker bønnesuppe eller bakte bønner, men bønner er mer allsidig enn det. Bønner kan brukes i hvert måltid kurs. Du kan erstatte noe av fettet i bakevarer med most bønner, og du kan selv gjøre bønne smoothies. Se etter oppskrifter med bønner, men stopper ikke der. Kaste noen bønner i en salat eller hogge dem og legge til spaghetti saus. Puré dem til å lage en suppe lager, tynn med vann og buljongterninger, og legge til grønnsaker, pasta eller ris. Eksperimenter og ha det gøy mens du spiser den nye lav-fett måte.

Hint

  • Spar tid ved å koke opp en stor gruppe med bønner på en gang; kjøle og bruk etter behov. For å fryse uten klumper, sted bønner på en cookie ark, fryse, og deretter lagre i en godt forseglet fryser bag.
  • Ikke spis rå bønner og ikke la barn eller kjæledyr tygger på dem. Alle rå bønner inneholder et giftig stoff som heter phytohemagglutinin som kan føre til kvalme, oppkast, diaré og magesmerter. Kokt bønner kan være mer giftig enn rå, så ikke koker bønner i en treg komfyr. Temperaturen i noen ikke blir høy nok til å gjengi bønner trygge.