Digidexo.com

21 Day Detox Plan Outline

Mange bruker den gamle kunsten å faste og rensing å avgifte kroppen og gå ned i vekt. Det er også gunstig i å eliminere skadelige giftstoffer kjøpt fra maten vi spiser, kjemikalier vi bruker hver dag, og til og med luften vi puster. Detox guru og forfatter av Master Cleanse, Dr. Elson Haas, antyder regelmessig avgiftning bidrar til å fornye kroppen og forebygge sykdom. Det følgende er en enkel tre-ukers detox plan som ikke krever fullstendig faste.

Detox Diet

I løpet av denne 21 dagers rens, eliminere all bearbeidet mat, meieriprodukter og kjøtt fra kostholdet. Unngå sukker, kaffe, soda og alkohol gjennom hele rens. Drikk bare urtete, ferskpresset juice og renset vann. La kroppen din tid til å justere, men gradvis begynne å redusere mengden mat konsumert. Spis bare hele korn, (brun ris, hirse, bokhvete) belgfrukter, friske frukter og grønnsaker. Grønnsakene kan være rå, sautert eller dampet. Husk å drikke rikelig med vann. Dr. Elson Haas foreslår å ta saften av en halv presset sitron og et stort glass vann om morgenen på stigende. Lemon har en ekstra rensende effekt og bidrar til å stimulere fordøyelsen.

Kosttilskudd

Ta en daglig fiber supplement, for eksempel psyllium-pulver, for å rense tarmen. Redusert appetitt er en annen ekstra fordelen av fiber kosttilskudd. Det er imidlertid viktig å drikke vann med tilstrekkelig fiber kosttilskudd, som hvis det ikke tas riktig, faktisk kan forårsake blokkeringer i tarmen.

En annen trygg urte supplement med en naturlig lakserende effekt er Cascara Sagrada. Ifølge Clayton College of Natural Health, er det en naturlig chelatdanner (binder seg til giftstoffer i systemet), og stimulerer sekreter i fordøyelseskanalen. Det er antibakterielle og kan brukes til å hindre gallestein. Det er tatt i kapsel eller skjær form. Ta en til to kapsler før sengetid for å oppmuntre eliminering.

Etter rens

Enkelt tilbake i en "normal" diett. Unngå å spise kjøtt den første dagen etter rens, som er vanskeligere å fordøye. Prøv meieri i små mengder. Bruk tid i løpet av rens for å vurdere det samlede kostholdet og gjøre endringer der det trengs. Benytt anledningen til å fornye ditt engasjement for helsen din, og fortsette å unngå bearbeidet mat, sukkerholdig godbiter, junk mat, kaffe, alkohol og andre giftstoffer så mye som mulig. Som en generell regel bør du alltid tygge maten sakte og grundig. Ta deg tid til å slappe av i noen minutter før og etter måltidet, og spise sitter i oppreist stilling. Disse enkle trinnene bidra til å forbedre den generelle fordøyelsen og absorpsjon.

Fullføre en 21 dagers detox program minst en gang i året. Personer som bor i sterkt forurensede områder, har stressende livsstil eller drikker mye koffein og alkohol bør detox oftere. For de fleste, anbefaler Dr. Haas sesong rens.