Digidexo.com

Er Vitaminer Bra for å hindre hårtap?

Som du blir eldre, kan du bli møtt med tynt hår eller fullstendig skallethet. Folk spiser dårlig kosthold og ledende stressende liv, som kan påvirke helsen til håret. Men det er ting du kan gjøre for å forhindre håravfall og fremme sunn hårvekst, som å ta de riktige vitaminer.

Vitaminer for Hårtap

Vitaminer er effektivt for å forhindre håravfall, ifølge Dr. George Obikoya av vitaminer og ernæring Center. Tynt hår og fullstendig hårtap er ofte et resultat av mangel på næringsstoffer. Som du alder, mengden blod levert til hårsekkene reduseres. For å forsyne hårsekkene med nok blod til å forhindre håravfall, må du ta en økt mengde næringsstoffer, for eksempel aminosyrer, vitaminer og mineraler.
Håret helse er faktisk et tegn på en generell helse. Hvis du er godt ernært, vil håret ditt skinne. Hvis du er mangelfull i næringsstoffer og har andre helseproblemer, kan håret slutte å vokse. Du kan hindre at dette skjer ved å ta en blanding av aminosyrer og vitamin B, ifølge Obikoya.

Typer vitaminer

Ta 50 mg av større B-vitaminer, slik som biotin, inositol og folat, samt B6. I tillegg, søke ut et multivitamin som også inkluderer vitaminene C og E, og magnesium, svovel, sink, linfrøolje og beta-karoten. Uten disse næringsstoffene kan du begynne å miste håret eller lider skade på den.